Browse Site by Tags

Showing related tags and posts accross the entire site.
  • UME linked Clips are Offline

    Hi Avid-friends, i have a really big problem, maybe someone has a solution: I am working on Mac OS Catalina since some weeks, editing with Media Composer 2021.3. So, because of Catalina i am not able to import .mov-clips, so i have to link them via UME. I use this very often for graphics and animations...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Roland on Wed, Feb 9 2022
  • AMA-linked files going dark

    Hi! I have serious problem with MC 2021.9. I've been using AMA link to import some files (Apple ProRes 422HQ) into MC. I used those files for editing and everything was working just fine. After MC restart the files that have been AMA liked were displaying just black screen in Source and Programme...
    Posted to Community Issues and Suggestions (Forum) by MarinoV on Sat, Dec 11 2021
  • MC 21.x UME MOV audio only export timecode not right in QuickTime Player

    A client requires the secondary language for a movie delivery as a PCM Stereo audio only in an MOV wrapper so I thought I would try a UME export. The audio seems fine but when I play it with QuickTime Player the timecode is not correct. My test sequence is 1080p23 starting at 01:00:00:00 and ending at...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by DonE on Sat, Jun 19 2021
  • Issues transcoding 4K HEVC ProRes footage

    Hi friends, Long time lurker, first time poster... I have a bin full of AMA linked footage (HEVC, Apple ProRes 4K) in a bin. Mixed frame rates, linked with the UME plug-in. Footage lives on a fast-ish thunderbolt external HD. 1080 23.98 project I'm trying to transcode this footage to another drive...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Nicholas Ogden on Fri, May 7 2021
  • Re: Relink Old Quicktime Plug-in to UME Link? (get error)

    Hey Pat. Thank you very much for the reply. Yes. I can link a clip via UME but that creates a new master clip resulting in 2 of the same clip, the new UME linked clip and the OLD Quicktime-plugin linked clip. I'd be fine with using the new UME linked clip... but my old (quicktime-plugin) linked clips...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by R2U2D2Y on Fri, Apr 9 2021
  • Relink Old Quicktime Plug-in to UME Link? (get error)

    Hello, Upgraded from MC 2018.10 to MC 2021.3 and on Catalina newest 2020 imac 27" maxed out. Has anyone figured out how to relink old quicktime (MC 2018.10) linked media to the new UME Link (MC 2021.3). I get an error: "Error: Unable to relink clip to selected file. It may be incompatible with...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by R2U2D2Y on Thu, Apr 8 2021
  • Re: First 2020 - How Different is it really?

    [quote user="Pat Horridge"] Ingest is the same as regular MC but linking is quick and easy with Alt dragging source files to bins. [/quote] Option-drag/Alt-drag to Link has been in all editions of Media Composer since 3.5 . [quote user="PeterG33"] -Did they change AMA linking to just...
    Posted to Media Composer | First Forum (Forum) by Marty McLean on Mon, Feb 22 2021
  • AMA linked Media offline

    Hi, I am running Avid MC 2020.10 on a Win 10 Pro 64 workstation which has been running like a charm. Today, I tried to open an old project which was probably edited on Avid 2019.8, or with the last Avid version which was not using UME but AMA link. I want to export a timeline where all the clips show...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by TIMETOFILM on Mon, Jan 4 2021
  • Replacing linked animations with alpha

    We used to use QT DNXHD with alpha, but that is not supported on our Catalina Macs now that UME has replaced QuickTime functionality. So we have been linking to QuickTime Animation files for our alpha file needs. The problem we run into is when we have iterations, replacing those files in the timeline...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Bryan Parris on Mon, Nov 30 2020
  • Re: MC 2020.6 bugs

    Hi Danny and Marianna I am have the same problem in 2020.10 as Danny described: [quote user="danny"] UME Linking to ProRes mov stereo files brings then in as linked stereo - a real pain since I never use stereo tracks in the timeline. The workaround is to modifly the clip and set multichannel...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Norbert Kottmann on Wed, Nov 18 2020
Page 1 of 2 (15 items) 1 2 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller