Latest post Fri, May 27 2022 5:38 PM by kenandrade. 1 replies.
Page 1 of 1 (2 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Wed, May 25 2022 7:47 PM

    • kenandrade
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, May 25 2022
    • Posts 4
    • Points 30

    Whole system locks up on "Initializing"

    Hello!  New to posting here but banging my head against the wall:

    On booting up Media Composer, Avid completely locks the whole machine up.  The launch window goes away after plugins are loaded and "Initializing" comes up, and I'm left with the gray UI as if Avid is going to boot, but then I get an immediate frozen beach ball and the whole computer is locked up.  I have to hard restart it.

    I've tried trashing mcstate and pmr files, tried an uninstall and re-install of Avid and no dice.

    The even log shows a DSM path not found error, but we've been getting that for a long time and had no issues.

    Anyone have any ideas?

     

    Media Composer 2019.12.1

    iMac Retina 2019

    64GB Ram

    Radeon Pro Vega 48 Graphics

    Mojave 10.14.6

  • Fri, May 27 2022 5:38 PM In reply to

    • kenandrade
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, May 25 2022
    • Posts 4
    • Points 30

    Re: Whole system locks up on "Initializing"

    * Update *

    I've since determined there's a hardware issue at play with this particular imac.  Something causing it to have issues communicating with the Nexis.  Going to try to do a clean OS install and rebuild but not super confident.

Page 1 of 1 (2 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller