Latest post Tue, Mar 2 2021 5:47 PM by messyjesse. 2 replies.
Page 1 of 1 (3 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Mon, Mar 1 2021 3:49 PM

    Please Help! Big Sur 11.2 issues

    I've made the mistake of installing 11.2 and Media Composer won't play sequences. Media Composer also won't recognize one of my external drives. It shows up in the source browser -- but when you select it, it will not open and displays as an empty drive.

    I get the following error message on start up and every time I attempt to play a sequence:

    >

    Exception: std::exception, what:ACF call failed: pContainer2=>SetFilePath(pFilePath), error cod 0x80000008, file /Builds/workspace/MC/Release_Installer_Git/Mac_Build/coresw/ame/src/msm/MobConn.c line 172

    >

    I'm using Media Composer 21.2.0 on a iMac (Retina 5k, 2017, processor: 4.2 ghz quad i7 memory: 32 gb) 

    Is there a way to downgrade back to Big Sur 11.1? (I do not have time machine.) 

    If not, what other options or fixes should I try?  I made a new Avid user, but that did not help.

     

     

     

    iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017) Processor 4.2 GHz Quad-Core Intel Core i7 Memory 32 GB 2400 MHz DDR4 Graphics Radeon Pro 580 8 GB Big Sur version 11... [view my complete system specs]
  • Mon, Mar 1 2021 4:46 PM In reply to

    • jdrouette
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Montréal, Canada
    • Posts 460
    • Points 6,055

    Re: Please Help! Big Sur 11.2 issues

    FWIW, I've had no issues running on a similar setup, so perhaps it's a formatting or permissions issue with your drive(s)? 

    Have you also tried creating a new project to see if that makes a difference?

    Avid Media Composer 2021.2 Symphony option, Blackmagic Design UltraStudio 4K Mini (Desktop Video Application v12.0), macOS 11.2.2, iMac Pro (2017) 10-Core... [view my complete system specs]
  • Tue, Mar 2 2021 5:47 PM In reply to

    Re: Please Help! Big Sur 11.2 issues

    Thanks for the tips -- 

    I created a new project, and was able to import new ftg and play in a sequence. BUT -- all my old bins and sequences from previous projects will not play when copied into new project. The same error code still pops up.

    I have 2 external drives. 1 of them appears empty when viewed in source browser, the other is fine and recognizes all mxf files and linked media.

    You mentioned formatting or permissions issues -- I've reset disk permisisons...but not sure what else is possible in terms of formatting or permissions issues. Any other ideas?

     

     

    iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017) Processor 4.2 GHz Quad-Core Intel Core i7 Memory 32 GB 2400 MHz DDR4 Graphics Radeon Pro 580 8 GB Big Sur version 11... [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (3 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller