Latest post Fri, Sep 4 2020 6:43 PM by RalphC. 1 replies.
Page 1 of 1 (2 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Fri, Sep 4 2020 5:52 PM

    Chinese / Japanese fonts and media composer issues -- solution

    I was having issues with using Chinese and Japanese fonts with the subcap effect. Subcap recognized the Adobe japanese and chinese fonts, but errored when rendering or exporting.  I'm running Media Composer 2020 and Windows 10 but I assume this solution would work on older versions, and perhaps if anyone has issues with title tool.

    I discovered that Arial Unicode MS has many foreign language versions but isn't installed by default, so you need to download it.  Then to install you have to specifically right click and “install for all users” so it will appear in Media composer.  Using this font solved the issues I was having with the subcap effect.

  • Fri, Sep 4 2020 6:43 PM In reply to

    • RalphC
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Wed, Sep 2 2015
    • Posts 2,663
    • Points 29,530
    • Avid Customer Advocate
      Avid Customer Service
      Avid Employee
      SystemAdministrator

    Re: Chinese / Japanese fonts and media composer issues -- solution

    Hi peacebreake, 

     

      Thank you for sharing this tips/info. Yes

     

     

    RalphC

    MacBook Pro 15 2018 Intel Core i7 2.6GHz Mac 10.13.6 Intel UHD 630. [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (2 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller