Latest post Thu, Jun 1 2017 9:29 PM by Emanuele Caruso. 6 replies.
Page 1 of 1 (7 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Sat, May 13 2017 12:10 AM

    8.8.3 hanging me up

    Editing 4K .mov footage into an HD timeline sequence in 8.8.3 on 2013 Macbook Pro running OS 10.12.4 with 16 gig RAM.

    Experiencing repeated hangs and force quits. Media is linked. What's a boy to do?

     

    report:

    Date/Time:       2017-05-12 16:59:28 -0700

    OS Version:      Mac OS X 10.12.4 (Build 16E195)

    Architecture:    x86_64h

    Report Version:  25

     

    Data Source:     Stackshots

     

    Command:         AvidMediaComposer

    Path:            /Applications/Avid Media Composer/AvidMediaComposer.app/Contents/MacOS/AvidMediaComposer

    Version:         8.8.3.45905 (8.8.3)

    Parent:          launchd [1]

    PID:             1794

     

    Event:           hang

    Duration:        1.69s (process was unresponsive for 51 seconds before sampling)

    Steps:           17 (100ms sampling interval)

     

    Hardware model:  MacBookPro11,3

    Active cpus:     8

     

    Fan speed:       2705 rpm

     

    --------------------------------------------------

    Timeline format: stacks are sorted chronologically

    Use -i and -heavy to re-report with count sorting

    --------------------------------------------------

     

    Heaviest stack for the main thread of the target process:

      17  start + 1 (libdyld.dylib + 21045) [0x7fffb5216235]

      17  ??? [0x103257cee]

      17  ??? [0x11459d9c0]

      17  ??? [0x1145a02e7]

      17  ??? [0x1193ad497]

      17  ??? [0x1193b7b6d]

      17  ??? [0x10660ee25]

      17  ??? [0x10660a9a1]

      17  ??? [0x11efdbc9f]

      17  -[NSApplication run] + 926 (AppKit + 243627) [0x7fff9d5a47ab]

      17  -[NSApplication(NSEvent) _nextEventMatchingEventMask:untilDate:inMode:dequeue:] + 2796 (AppKit + 8136798) [0x7fff9dd2b85e]

      17  _DPSNextEvent + 1120 (AppKit + 290340) [0x7fff9d5afe24]

      17  _BlockUntilNextEventMatchingListInModeWithFilter + 71 (HIToolbox + 199462) [0x7fff9f014b26]

      17  ReceiveNextEventCommon + 432 (HIToolbox + 199921) [0x7fff9f014cf1]

      17  RunCurrentEventLoopInMode + 240 (HIToolbox + 200380) [0x7fff9f014ebc]

      17  CFRunLoopRunSpecific + 420 (CoreFoundation + 553412) [0x7fff9fab31c4]

      17  __CFRunLoopRun + 934 (CoreFoundation + 554950) [0x7fff9fab37c6]

      17  __CFRunLoopDoSources0 + 557 (CoreFoundation + 557773) [0x7fff9fab42cd]

      17  __CFRUNLOOP_IS_CALLING_OUT_TO_A_SOURCE0_PERFORM_FUNCTION__ + 17 (CoreFoundation + 684993) [0x7fff9fad33c1]

      17  ??? [0x11efdcd91]

      17  ??? [0x11efdc4ce]

      17  ??? [0x10660f552]

      17  ??? [0x10660e7b4]

      17  ??? [0x1193c6bc2]

    2 systems: Mobile: 16-inch Macbook Pro 2.4GHz 8-Core i9 w/64 gig RAM, 2TB SSD, OS 10.15.3 running MC 2020 Beta Legacy - MC v5.5.4, OS 10.5.8, QT 7.6, on... [view my complete system specs]
  • Sat, May 13 2017 12:49 AM In reply to

    Re: 8.8.3 hanging me up

    FWIW I am (well was as I moved the project to a PC) having a very similar thing happening with MC 8.8.2 and Mac OS 10.10.5 Mac Pro with 24 GB's RAM. Lots of Linked media. I only guessed as causes as I had no time to test anything.
    First guess cache not clearing and updating properly.
    Second guess, and IMO more likely, the linking databases need to be manually rebuilt in the same way our old faithfull first stop fix for Avid was delete the media databases was.  Not knowing where to do this and or its reliabiliy to  accurately do this stopped me testing this with a tight deadline job.

  • Mon, May 15 2017 5:16 PM In reply to

    Re: 8.8.3 hanging me up

    good ideas, Andrew.  App iteration regression, here I come.

    2 systems: Mobile: 16-inch Macbook Pro 2.4GHz 8-Core i9 w/64 gig RAM, 2TB SSD, OS 10.15.3 running MC 2020 Beta Legacy - MC v5.5.4, OS 10.5.8, QT 7.6, on... [view my complete system specs]
  • Mon, May 15 2017 5:58 PM In reply to

    Re: 8.8.3 hanging me up

    now this is happening. Won't export. Short sequence (3 min). error -2034. I'm rendering clips one by one.

    2 systems: Mobile: 16-inch Macbook Pro 2.4GHz 8-Core i9 w/64 gig RAM, 2TB SSD, OS 10.15.3 running MC 2020 Beta Legacy - MC v5.5.4, OS 10.5.8, QT 7.6, on... [view my complete system specs]
  • Tue, May 16 2017 2:47 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 11,896
    • Points 259,770
    • ! Avid Employee
      !Avid Customer Advocate
      Avid Beta Moderators
      Avid Developer Moderator
      ForumsAdministrator
      Moderator: Edit on Demand
      Moderator: SSAI PHAI
      SystemAdministrator

    Re: 8.8.3 hanging me up

    Bill

    CORRUPTED USER SETTINGS.

    Trash your user settings and go back into the project and voila... shoud work fine

    marianna

    Sr. Director | Customer Experience and Community [view my complete system specs]
  • Tue, May 16 2017 5:29 PM In reply to

    Re: 8.8.3 hanging me up

    I'm on it, Marianna!

     

    2 systems: Mobile: 16-inch Macbook Pro 2.4GHz 8-Core i9 w/64 gig RAM, 2TB SSD, OS 10.15.3 running MC 2020 Beta Legacy - MC v5.5.4, OS 10.5.8, QT 7.6, on... [view my complete system specs]
  • Thu, Jun 1 2017 9:29 PM In reply to

    Re: 8.8.3 hanging me up

    I've the same problem here Marianna.

    I've the 8.8.3 version and I delete the USER SETTING and reboot my MAC.

    When I open my project it say to me:

    "Exeption: Cannot create the AMA sample mapper to play this clip"

    AVID MEDIA COMPOSER 8.8.3.45905

     

    Please help me. 

    I can't play a 2 hours film...

    iMac 27 Early 2013 Intel Core Processor 3,4 Ghz i7 32GB 1600Mhz DDR3 NVIDIA GeForce GTX 680MX 2048 MB OS X 10.8.4 [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (7 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller