Latest post Wed, Feb 10 2016 2:15 PM by DIESELE. 9 replies.
Page 1 of 1 (10 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Tue, Feb 9 2016 7:26 PM

    • DIESELE
    • Top 100 Contributor
    • Joined on Mon, Apr 28 2008
    • Posts 1,192
    • Points 14,820

    Sony A7S - no AMA link 'wrong format'. HELP!"

    Help!

    Files are good and natively match project size and framerat and an AMA link does populate a bin but I still get 'wrong format' and no media.

    How can I get these Sony XAVC aka MP4 files in please - its a quick turnaround too!  Arghhh!

    I'll update to 8.5 meatime...

    D

    Symphony 2018.12.10, Blackmagic Intensity Pro 11.1 (unsatisfactory in full res UHD though for client monitor), WIN 10 on 2500Mbps M.2 SSD, Nvidia Quadro K4200, Asus X99-A Mobo, i7 5820K 4.0 GHz Hex core mildly overclocked CPU, 32Gb 2800 Mhz RAM, WD Black 8Tb RAID10 array @ 450Mbs

     

     

  • Tue, Feb 9 2016 8:02 PM In reply to

    Re: Sony A7S - no AMA link 'wrong format'. HELP!"

    I hate to be the bearer of bad news, but there's no support for XAVC-S currently. More info and some workarounds here:

    http://community.avid.com/forums/t/129982.aspx

    Media Composer 2021.9 w/Symphony/SS/PF options, HP Z-Book G6 17", i7-9850H 2.60GHz, 32gb RAM, NVIDIA Quadro RTX 3000, Blackmagic UltraStudio Mini... [view my complete system specs]

    "There is hardly anything in the world that some man cannot make a little worse and sell a little cheaper, and the people who only consider the price are this man's lawful prey."  - John Ruskin (1819-1900)

     

    Carl Amoscato | Freelance Film & Video Editor | London, UK

  • Tue, Feb 9 2016 9:05 PM In reply to

    • AntCaladine
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Tue, Sep 11 2007
    • Stourbridge, UK
    • Posts 390
    • Points 5,000

    Re: Sony A7S - no AMA link 'wrong format'. HELP!"

    Have you tried cliptoolz?

    Load the files in, select rewrap to mov, batch convert them all, very quick, then AMA those movs 

    2x HP Z8 G4, 96GB ram, Win10 Pro 64bit, Nvidia Quadro P4000 8GB AMC 2020.12 1x HP Z820 16GB ram, Win10 Pro 64bit, Nvidia Quadro 4000 AMC 2020.12 2x Aja... [view my complete system specs]
  • Wed, Feb 10 2016 1:30 AM In reply to

    • daktulus
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Posts 958
    • Points 13,910

    Re: Sony A7S - no AMA link 'wrong format'. HELP!"

    Hope someone tells somebody responsible at Avid that the A7S (1and 2) are very popular cameras (THE most popular at B+H). Since more than a year everybody keeps asking for XAVC-S etc, but Avid is not listening. No official statement, nothing. What is wrong?

     

     

     

    i7, Nvidia 860M, 16GB RAM, 500GB SSD, MC 7.03. Dell Precision M90, Core2Duo 2.16Ghz, FX1500, SATA 7200rpm, MC 4.05. Dell650, 2.8Ghz, 3 GB RAM, FX500, 5... [view my complete system specs]
  • Wed, Feb 10 2016 1:48 AM In reply to

    Re: Sony A7S - no AMA link 'wrong format'. HELP!"

    Sony who developed and released the XAVC-S codec stating it was a non professional format have subsequently shown no interest in creating an AMA plug in for it. 
    As the XAVC-S format has great difficulties (the audio side) with Resolve one MIGHT conclude that Sony made poor choices originally and any fix is not worth the R&D time or expense.  (Especially as the buying public seem content to blame NLE's rather than Sony for these issues.) 

    daktulus:
    Avid is not listening. No official statement, nothing. What is wrong?

  • Wed, Feb 10 2016 10:22 AM In reply to

    • DIESELE
    • Top 100 Contributor
    • Joined on Mon, Apr 28 2008
    • Posts 1,192
    • Points 14,820

    Re: Sony A7S - no AMA link 'wrong format'. HELP!"

    EUREKA! Downloaded Cliptoolz, rewrapped all from MP4 to MOV, Avid AMA link, transcode to DNX. HalleFlujia!

    Ironically not even Sony's own Content Browser app would read them! Ridiculous as this is THE B camera of choice - it will shoot SLog 3 like an F5/FS7/F55 and when you cut between them you cant tell which is the 10k cheaper camera!

    Thanks a lot for your help chaps & hope that info helps others.

    Symphony 2018.12.10, Blackmagic Intensity Pro 11.1 (unsatisfactory in full res UHD though for client monitor), WIN 10 on 2500Mbps M.2 SSD, Nvidia Quadro K4200, Asus X99-A Mobo, i7 5820K 4.0 GHz Hex core mildly overclocked CPU, 32Gb 2800 Mhz RAM, WD Black 8Tb RAID10 array @ 450Mbs

     

     

  • Wed, Feb 10 2016 10:26 AM In reply to

    Re: Sony A7S - no AMA link 'wrong format'. HELP!"

    Glad Cliptoolz worked.  But what about Sony Catalyst Browse?  Content Browser is an older utility.

    (SYSTEM 1) iMac Late 2012 27" (13,2), Mac OS X 10.15.6, Avid Media Composer 2020.12 w/Symphony, Intel Core i7 3.4 GHz, 32 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX... [view my complete system specs]
  • Wed, Feb 10 2016 11:02 AM In reply to

    • Dan_B
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Nov 26 2013
    • Posts 156
    • Points 1,695

    Re: Sony A7S - no AMA link 'wrong format'. HELP!"

    Catalyst Browse works fine  - we recently used it to make Pro Res HQ from those XAVC-S MP4's.

    Be interesting to make a speed test of re-wrap (no transcode) to MOV if that does indeed link correctly as to which is quickest, cliptoolz or catalyst browse.

    I'm surprised that the QT re-wrap worked i assumed it was the core codec that was the issue, are you sure it didn't transcode to another H264 variant?

  • Wed, Feb 10 2016 11:38 AM In reply to

    • BarkinMadd
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Ontario, Canada
    • Posts 4,815
    • Points 63,150

    Re: Sony A7S - no AMA link 'wrong format'. HELP!"

    Cliptoolz is a better workflow because it supports transcoding to proxy and then re-transcoding to higher quality later on (if you need this workflow). 

    MC 2021.6 | QT 7.7.9 | Continuum 2021 | Sapphire 2021 | Mocha Pro 2021 | Titler Pro 7.7 | Windows 10 Pro x64 (21H1) | System: Asus x299, i9-7940X (4.1GHz... [view my complete system specs]

    Steve

    ______________________

    www.nelliedogstudios.com

  • Wed, Feb 10 2016 2:15 PM In reply to

    • DIESELE
    • Top 100 Contributor
    • Joined on Mon, Apr 28 2008
    • Posts 1,192
    • Points 14,820

    Re: Sony A7S - no AMA link 'wrong format'. HELP!"

    Here you Go Dan 18.7Gb files rewrapped in 8 mins - all via USB3 on an ext hdd.  Works for me!  It implies its upscaling to 4k but it wasnt!

    Symphony 2018.12.10, Blackmagic Intensity Pro 11.1 (unsatisfactory in full res UHD though for client monitor), WIN 10 on 2500Mbps M.2 SSD, Nvidia Quadro K4200, Asus X99-A Mobo, i7 5820K 4.0 GHz Hex core mildly overclocked CPU, 32Gb 2800 Mhz RAM, WD Black 8Tb RAID10 array @ 450Mbs

     

     

Page 1 of 1 (10 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller