Latest post Fri, Feb 8 2013 10:11 AM by Cris. 7 replies.
Page 1 of 1 (8 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Thu, Feb 7 2013 8:08 PM

    • Cris
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Jan 30 2006
    • Pasadena
    • Posts 7
    • Points 115

    MC6.5 and Blackmagic Decklink - no output on monitor

    Hello  all - 

    I have a MacPro quad Snow Leopard with a Blackmagic Decklink studio. Trying to send out a signal through the HDMI port to an external monitor. I have signal while MC is not started, but as soon as I start MC, I get a "no signal" message on the monitor. I'm using the BM 9.5.3 driver currently, as that is the last itteration that will work on Snow Leopard to my knowledge.

    Please help. Thank you.

  • Thu, Feb 7 2013 8:30 PM In reply to

    Re: MC6.5 and Blackmagic Decklink - no output on monitor

    You don't have the hardware turned off via the hardware toggle button. do you?

     

    Symphony v2019 | OS 10.13.6 • Nitris DX • 12-core MacPro (Mid 2012) • 36 GB RAM • Facilis Terrablock 24EX [view my complete system specs]

    -- Kevin

  • Thu, Feb 7 2013 8:38 PM In reply to

    • Cris
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Jan 30 2006
    • Pasadena
    • Posts 7
    • Points 115

    Re: MC6.5 and Blackmagic Decklink - no output on monitor

    If you're talking about the toggle button on the timeline, no, that's active. I tried swiching it on and off again and it didn't change anything.

    Kevin Klimek:

    You don't have the hardware turned off via the hardware toggle button. do you?

     

     

  • Thu, Feb 7 2013 8:45 PM In reply to

    Re: MC6.5 and Blackmagic Decklink - no output on monitor

    Are you running 6.5 or 6.5.2?

     

    Symphony v2019 | OS 10.13.6 • Nitris DX • 12-core MacPro (Mid 2012) • 36 GB RAM • Facilis Terrablock 24EX [view my complete system specs]

    -- Kevin

  • Thu, Feb 7 2013 9:22 PM In reply to

    • Cris
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Jan 30 2006
    • Pasadena
    • Posts 7
    • Points 115

    Re: MC6.5 and Blackmagic Decklink - no output on monitor

  • Thu, Feb 7 2013 9:34 PM In reply to

    Re: MC6.5 and Blackmagic Decklink - no output on monitor

    You should update to 6.5.2.

     

    Symphony v2019 | OS 10.13.6 • Nitris DX • 12-core MacPro (Mid 2012) • 36 GB RAM • Facilis Terrablock 24EX [view my complete system specs]

    -- Kevin

  • Thu, Feb 7 2013 11:45 PM In reply to

    Re: MC6.5 and Blackmagic Decklink - no output on monitor

    Also: what project format? MC and the card are capable of sending out PsF or True P signals from 23/24/25p projects, but very few (if any) monitors support PsF over HDMI, so you may need to set the DeckLink to True P output.

    Media Composer Symphony | PT Ultimate | Win10 HPZ | OSX MBP | ISIS5000 [view my complete system specs]
  • Fri, Feb 8 2013 10:11 AM In reply to

    • Cris
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Jan 30 2006
    • Pasadena
    • Posts 7
    • Points 115

    Re: MC6.5 and Blackmagic Decklink - no output on monitor

    Thank you Job! that fixed it! I had actually changed that setting before to no avail, but this time I did a full restart and it worked. Thanks again!

Page 1 of 1 (8 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller