Latest post Thu, Mar 21 2024 2:54 PM by Rory T. 7 replies.
Page 1 of 1 (8 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Wed, Mar 13 2024 12:25 PM

    • Rory T
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Mar 21 2018
    • Posts 143
    • Points 1,700

    Clip Disappears when in Segment Mode

    Hi,

    This is very odd, I have a user when she is in segment mode and grabs a clip to move it disappears until she releases the mouse click. New user settings did not fix, deleing MC state did not fix, deleting the computer name reference in the project did not help. Reinstalling the software did not help, rebooting the computer did not help.

    I opened a new project and copied the bins from the old project and that worked but when I went back to the old project, it seemed like it was working as expected again. But it also seems like it could stop working randomly again.

    Has this behavior been seen before? Would you have any advice on what could be tried next?

    Thank you,
    Rory

  • Wed, Mar 13 2024 12:44 PM In reply to

    • ck123
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Wed, Jul 17 2013
    • PA
    • Posts 309
    • Points 3,850

    Re: Clip Disappears when in Segment Mode

    Rory,

    Can you provide complete system specs, Media Composer version, and project details; such as resolution, fps, media codecs, ama vs native media?

    Thanks

    HP z240, HP z440, HP z840, HP Z4 G4, HP Z2 mini G4, Z2 mini G5, Dell Precision 3430 and 7810, Apple iMac 27-Inch (2019). All are 32GB-64GB of RAM. nVidia... [view my complete system specs]
  • Wed, Mar 13 2024 1:05 PM In reply to

    • Rory T
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Mar 21 2018
    • Posts 143
    • Points 1,700

    Re: Clip Disappears when in Segment Mode

    Appolgies, it is 2022.7 upgraded to 2022.12.7 on a HPZ440/64GB RAM.  This is the only computer it is happening on and there are a few computers on the job. 

    1920x1080@DNx36 23.976fps on a NEXIS workspace.  No AMA used.  

    Thanks

  • Wed, Mar 13 2024 5:43 PM In reply to

    • ck123
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Wed, Jul 17 2013
    • PA
    • Posts 309
    • Points 3,850

    Re: Clip Disappears when in Segment Mode

    What video card is in the workstation and which version of video drivers? Do the other workstations have the same card and same drivers?

    HP z240, HP z440, HP z840, HP Z4 G4, HP Z2 mini G4, Z2 mini G5, Dell Precision 3430 and 7810, Apple iMac 27-Inch (2019). All are 32GB-64GB of RAM. nVidia... [view my complete system specs]
  • Wed, Mar 13 2024 8:14 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 11,887
    • Points 259,670
    • ! Avid Employee
      !Avid Customer Advocate
      Avid Beta Moderators
      Avid Developer Moderator
      ForumsAdministrator
      Moderator: Edit on Demand
      Moderator: SSAI PHAI
      SystemAdministrator

    Re: Clip Disappears when in Segment Mode

    Excellent questions CK123

    let us know....

    Marianna

    Sr. Director | Customer Experience and Community [view my complete system specs]
  • Thu, Mar 14 2024 5:51 PM In reply to

    • Rory T
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Mar 21 2018
    • Posts 143
    • Points 1,700

    Re: Clip Disappears when in Segment Mode

    The non-affected computer has an AJA Lhi card with 16.1.0 drivers and does not show any of the issue.  

    There is no video card in the affected computer but Black magic 12.5.1 and AJA 16.1. drivers were on it.  I uninstalled them and that seemed to fix the issue.  But now the editor is complaining about stuttering playback in multicam mode which makes no sense! The problem is intermittant, and shows no rhyme or reason to whay may cause it.  

     

  • Mon, Mar 18 2024 1:13 PM In reply to

    • ck123
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Wed, Jul 17 2013
    • PA
    • Posts 309
    • Points 3,850

    Re: Clip Disappears when in Segment Mode

    Rory,

    When I say video card I'm not talking about an I/O interface. I am literally talking about the computer's GPU. You could have an nVidia, an AMD, or an Intel; each brand has many different models and many different driver versions.

    Ie: Is it an nVidia Quadro K5600 or an AMD Radeon 5400 or an Intel IRIS 655?

    HP z240, HP z440, HP z840, HP Z4 G4, HP Z2 mini G4, Z2 mini G5, Dell Precision 3430 and 7810, Apple iMac 27-Inch (2019). All are 32GB-64GB of RAM. nVidia... [view my complete system specs]
  • Thu, Mar 21 2024 2:54 PM In reply to

    • Rory T
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Mar 21 2018
    • Posts 143
    • Points 1,700

    Re: Clip Disappears when in Segment Mode

    Sorry, get you now.  It is a nVidia K2200.

Page 1 of 1 (8 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller