Latest post Wed, Jan 17 2024 7:16 AM by ZFigas. 8 replies.
Page 1 of 1 (9 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Thu, Dec 8 2022 12:17 PM

    • Steve
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, May 22 2014
    • Australia
    • Posts 24
    • Points 330

    Video suddenly not playing

    Hello everyone,

     

    I'm a little confused as to what is going on as everything was fine recently. Went to start editing tonight and whenever I click play/space to play the timeline or clips in the source monitor then nothing happens except for play position cursor returning to the start of the clip/sequence.

    Any ideas of what could be causing this? I was originally on Windows 10 and just upgraded to Windows 11...

    UPDATE: Getting this error now...

    Assertion failed: mixerControl < mixerControlslter->second.size() 

    File: e:

    \ws2\workspace\MC\Release_Installer_Git\Win_Build\coresw\AMPIChannelData.h,

    Line: 186

     

    SECOND UPDATE:

    I have tried in windows 10 and windows 11. I have tried with Avid Media Composer Ultimate 2022.7 and 2022.10 

    I have tried different nvidia drivers.

    I have tried deleting the msmMMOB.mdb and msmFMID.pmr files.

    I have tried creating a new user profile.

    Video mixdown files will play in the Display Monitor...so I am guessing this is an audio based issue...

     

    Does anyone have any suggestions? 

    Cheers

    DESKTOP: Processor: Intel(R) Core(TM) i9-9900K CPU @ 3.60GHz 3.60GHz Installed Memory (RAM): 32.0 GB System Type: 64-bit Operating System, x64-based... [view my complete system specs]
  • Thu, Dec 8 2022 1:27 PM In reply to

    • RalphC
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Wed, Sep 2 2015
    • Posts 2,932
    • Points 32,370

    Re: Video suddenly not playing

    Hello Steve,

       After upgrading to Windows 11, did you reinstall Media Composer? Aside from reinstalling MC, try installing the latest GPU driver for Windows 11.


    Thanks,

    RalphC

    MacBook Pro 15 2018 Intel Core i7 2.6GHz Mac 10.15.7 Intel UHD 630. [view my complete system specs]
  • Thu, Dec 8 2022 11:08 PM In reply to

    • Steve
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, May 22 2014
    • Australia
    • Posts 24
    • Points 330

    Re: Video suddenly not playing

    Hello Ralph,

    I've returned to Windows 10 and it is happening there aswell...

    I've also tried different graphics drivers, and earlier patches of Avid too when it was working fine.

    I will attempt your suggestion today...

    DESKTOP: Processor: Intel(R) Core(TM) i9-9900K CPU @ 3.60GHz 3.60GHz Installed Memory (RAM): 32.0 GB System Type: 64-bit Operating System, x64-based... [view my complete system specs]
  • Fri, Dec 9 2022 5:14 AM In reply to

    • Steve
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, May 22 2014
    • Australia
    • Posts 24
    • Points 330

    Re: Video suddenly not playing

    Current error as I shutdown Avid Media Composer

     

    Assertion failed: mixerControl < mixerControlslter->second.size() 

    File: e:

    \ws2\workspace\MC\Release_Installer_Git\Win_Build\coresw\AMPIChannelData.h,

    Line: 186

    DESKTOP: Processor: Intel(R) Core(TM) i9-9900K CPU @ 3.60GHz 3.60GHz Installed Memory (RAM): 32.0 GB System Type: 64-bit Operating System, x64-based... [view my complete system specs]
  • Sun, Dec 11 2022 1:53 AM In reply to

    • Steve
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, May 22 2014
    • Australia
    • Posts 24
    • Points 330

    Re: Video suddenly not playing

    Bump

    DESKTOP: Processor: Intel(R) Core(TM) i9-9900K CPU @ 3.60GHz 3.60GHz Installed Memory (RAM): 32.0 GB System Type: 64-bit Operating System, x64-based... [view my complete system specs]
  • Tue, Dec 13 2022 2:37 PM In reply to

    • brk95
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Jun 1 2017
    • Posts 22
    • Points 255

    Re: Video suddenly not playing

    I, too just started getting this error. 

     

    Using 16" MacBook Pro with Monterey 12.6.1 Avid MC 2022.10

     

    Sequence was playing fine and then suddenly it stopped playing certain clips (they're also not creating waveforms) and getting this error message before crashing.

    Avid version 2022.12 MacBook Pro (16-inch, 2019) 2.4 GHz 8-Core Intel Core i9 64 GB 2667 MHz DDR4 AMD Radeon Pro 5600M 8 GB macOS Monterey 12.6.1 [view my complete system specs]
  • Tue, Jan 16 2024 3:52 PM In reply to

    Re: Video suddenly not playing

    Found any solution on this error? I just got it quite a lot, but haven't had it before. Also my playhead skips to the beginning of the clip/timeline and can't play anything.

    Could it have something to do with the eucontrol I updated for my avid artist? 

    I installed EUCON_WorkstationUnifiedInstallMac_2023_11_0_121

    Thanks,

    Jasper

    Mac Studio M1 Apple M1 Max, 64Gb, Blackmagic Ultrastudio Monitor 3G Mac Pro late 2013 3,5 Ghz 6-Core, 64Gb, Blackmagic Ultrastudio Express Macbook... [view my complete system specs]
  • Tue, Jan 16 2024 10:38 PM In reply to

    Re: Video suddenly not playing

    Looking at the error message:

    Assertion failed: mixerControl < mixerControlslter->second.size() 

    File: e:

    \ws2\workspace\MC\Release_Installer_Git\Win_Build\coresw\AMPIChannelData.h,

     

    It mentions AMPIChannelData. AMPI will mean the error has something to do with audio. 

    2022.12.7 includes a big bug fix/speed improvement for editors running Media Composer and EuCon... try working with that version. 

    Other things to try:

    - Remove audio plugins from your sequence

    - Create a new user profile and remove the old one

    - Delete everything under Public Documents, including AMA management (careful not to delete your projects)

    - Create a new project and copy your old bins across

    - Test if the issue persists without the control surface

  • Wed, Jan 17 2024 7:16 AM In reply to

    • ZFigas
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Jan 31 2006
    • Poland
    • Posts 200
    • Points 2,600

    Re: Video suddenly not playing

    There is a lot of confusion with Nvidia drivers. The latest drivers have been replaced several times with lower numbered drivers. The same applies to drivers installed in the Cuda package.

    Zbigniew

    HP Z8 G4, 2xXeon-6246R, 128 GB RAM, Win 11 Enterprise, MC 2023.12, Nvidia RTX A4500, driver 537.70, Boris Red 5.6, BCC 17.02, Saphire 2021.02, Adobe CC... [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (9 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller