Latest post Tue, Feb 28 2023 1:00 PM by RalphC. 9 replies.
Page 1 of 1 (10 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Fri, Jan 21 2022 11:35 AM

    • paulfrere
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Jan 21 2022
    • Posts 0
    • Points 0

    Licence activated but not working / Media Composer

    Hi,

    I've got a problem with electronic activation on media composer.

    Since this morning, the licence appears to be activated in avid link but it doesn't want to launch the software.

    I have tried to deactivate the licence but it doesn't works to, it also fail when I try to activate the trial mode.

    There is maybe something broken whith the licence tool but I can't do anything else..

     

    Someone can help me ?

    Thanks,

    Paul

  • Wed, Jan 26 2022 10:07 AM In reply to

    • RalphC
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Wed, Sep 2 2015
    • Posts 2,932
    • Points 32,370

    Re: Licence activated but not working / Media Composer

    Hello Paul,

      Let's take this offline and email or pm me the Media Composer system ID. Thanks!

     

     

    RalphC

    MacBook Pro 15 2018 Intel Core i7 2.6GHz Mac 10.15.7 Intel UHD 630. [view my complete system specs]
  • Wed, Jan 26 2022 2:02 PM In reply to

    • paulfrere
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Jan 21 2022
    • Posts 0
    • Points 0

    Re: Licence activated but not working / Media Composer

    Hi,

    Thanks for your message.

    I had a response to my problem from the techical support, and it fixs well the error :

     

    Stop on Task Manager
    • Avid Link.exe
    • AvidAppManHelper.exe
    
    . Delete the following folders:
    • C:\ProgramData\Avid\Avid Link\Cache
    • C:\ProgramData\Avid\Avid Link\Db
    • C:\ProgramData\Avid\Licenses
    • C:\ProgramData\Avid\SWL
    • C:\ProgramData\Avid\Common
    
    
    I let this here for people with the same error ;)
  • Sun, Jul 17 2022 4:50 PM In reply to

    • AbdoA
    • Not Ranked
    • Joined on Sun, Jan 14 2018
    • Posts 6
    • Points 80

    Re: Licence activated but not working / Media Composer

    I have the same issue !

  • Tue, Jul 19 2022 10:22 AM In reply to

    • RalphC
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Wed, Sep 2 2015
    • Posts 2,932
    • Points 32,370

    Re: Licence activated but not working / Media Composer

    AbdoA:

    I have the same issue !

     Send me an email if you're stuck with the license activation.

     

     

    Thanks,

    RalphC

    MacBook Pro 15 2018 Intel Core i7 2.6GHz Mac 10.15.7 Intel UHD 630. [view my complete system specs]
  • Tue, Jan 10 2023 8:48 PM In reply to

    • Luigi
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, May 11 2021
    • Rome
    • Posts 2
    • Points 20

    Re: Licence activated but not working / Media Composer

    Just saw this post and i immediately sent an email to RaplhC with all my license keys.

    i9-10900KF 3.70Ghz ~ RTX 3070 FE ~ 64GB DDR4 2933Mhz ~ 1 x Samsung 970 Evo Plus VNand SSD 250GB (OS and Avid Only) ~ 1 x Samsung Evo Plus VNand SSD 1TB... [view my complete system specs]
  • Wed, Jan 11 2023 11:36 AM In reply to

    • RalphC
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Wed, Sep 2 2015
    • Posts 2,932
    • Points 32,370

    Re: Licence activated but not working / Media Composer

    Hello Luigi,

      I'm looking at this right now.

     

    Thanks,
    RalphC

    MacBook Pro 15 2018 Intel Core i7 2.6GHz Mac 10.15.7 Intel UHD 630. [view my complete system specs]
  • Wed, Jan 11 2023 6:32 PM In reply to

    • Cutyes
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Sat, Jan 14 2012
    • Berlin
    • Posts 218
    • Points 2,770

    Re: Licence activated but not working / Media Composer

    Interesting. Same(?) thing here. License displayed as 'active' (20 days reamaining) in avid account but Avid Link calls it inactive and obviously unusable. It had not been used on other computers nor had I deactivated it for any other reasons.

    Facing an imminent client approval, I had to quickly buy a new license, that otherwise I would not have bought before next month.

  • Mon, Feb 27 2023 7:04 PM In reply to

    • Brett A
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Feb 27 2023
    • Posts 4
    • Points 40

    Re: Licence activated but not working / Media Composer

    Hi Ralph,

     

    I need help with this too. My laptop's logic board was just repaired and I restored from TimeMachine backup. Upon launching MC it said the application was damaged and to move to trash. I tried uninstalling but it said there was nothing to uninstall, so I trashed the damaged MC and installed the latest MC download from My Avid Account. Installation was successful but when I try to launch MC it says "License renewal not successful. The activation server could not be reached."

     

    I really need to work today asap. Thanks!

  • Tue, Feb 28 2023 1:00 PM In reply to

    • RalphC
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Wed, Sep 2 2015
    • Posts 2,932
    • Points 32,370

    Re: Licence activated but not working / Media Composer

    Hello Brett,

      PM/email the MC system ID. I will assist. Thanks!

     

     

     

    RalphC

    MacBook Pro 15 2018 Intel Core i7 2.6GHz Mac 10.15.7 Intel UHD 630. [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (10 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller