Latest post Fri, Sep 15 2023 5:33 AM by Andrew. 6 replies.
Page 1 of 1 (7 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Sun, May 30 2021 1:25 AM

    • Andrew
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Apr 6 2011
    • Costa Mesa, Orange County, California
    • Posts 156
    • Points 1,825

    Unable to output t/QTime with correct video/audio.

    I'm having difficulty outputting my work to Quicktime, the file does not include video and the audio is always split in two, left and right.  How do I fix this?

    This is where I am trying to output it to.  Is the "Export setting" correct?

    This is what my video settings in MC look like.

    This is what my audio settings in MC look like.

    Finally, as you can see the top two, the output icons come out in twos, left and right, with no video.  I want it to come out like the single bottom icon, either .mov or .mp4

    Avid MC v2023.12 (w/out dongle), macOS Sonoma 14.0, iMac 24-inch Retina display, 2021 (purchased new Nov. 2022), Processor: Apple M1 with 8-core CPU with... [view my complete system specs]
  • Sun, May 30 2021 10:53 PM In reply to

    Re: Unable to output t/QTime with correct video/audio.

    Your MOV export settings appear to be OK (but mono). However, you seem to be using the 'Send to QT preset. Which means MC will output at whatever (QT) options were recorded under that 'Send To' option. Looks like that Send To preset included Stereoscopic options (hence the L and R eye files).

    I'd avoid Send To.

    Simply use File->Export to File, choose Options, choose MOV, set settings as you desire, hit Save As, choose a name for this preset (so you may invoke it again later), and choose Export.

    Media Composer Symphony | PT Ultimate | Win10 HPZ | OSX MBP | ISIS5000 [view my complete system specs]
  • Mon, May 31 2021 2:26 AM In reply to

    • Andrew
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Apr 6 2011
    • Costa Mesa, Orange County, California
    • Posts 156
    • Points 1,825

    Re: Unable to output t/QTime with correct video/audio.

    I'll give it a shot and let you know, thanks.

    Avid MC v2023.12 (w/out dongle), macOS Sonoma 14.0, iMac 24-inch Retina display, 2021 (purchased new Nov. 2022), Processor: Apple M1 with 8-core CPU with... [view my complete system specs]
  • Thu, Sep 14 2023 6:13 AM In reply to

    • Andrew
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Apr 6 2011
    • Costa Mesa, Orange County, California
    • Posts 156
    • Points 1,825

    Re: Unable to output t/QTime with correct video/audio.

    Job ter Burg:

    Your MOV export settings appear to be OK (but mono). However, you seem to be using the 'Send to QT preset. Which means MC will output at whatever (QT) options were recorded under that 'Send To' option. Looks like that Send To preset included Stereoscopic options (hence the L and R eye files).

    I'd avoid Send To.

    Simply use File->Export to File, choose Options, choose MOV, set settings as you desire, hit Save As, choose a name for this preset (so you may invoke it again later), and choose Export.

    Sorry that I took two years to respond!  I did exactly what you said and it still didn't work.  At least I now have one file, but all I have is the audio, no video.  When I tried to open it on QuickTime, I got an error message saying "This file contains some media which isn’t compatible with QuickTime Player."

    The reason I didn't respond sooner is because lately I find Avid MC frustrating.  I just don't have the time and patience to do these trial and errors.  I have not used MC for two years because this is where I am stuck and don't know how to get out of it.  Also because as of two years ago, tech support is no longer included in the MC subscription unless I want to pay for tech support.

    Avid MC v2023.12 (w/out dongle), macOS Sonoma 14.0, iMac 24-inch Retina display, 2021 (purchased new Nov. 2022), Processor: Apple M1 with 8-core CPU with... [view my complete system specs]
  • Thu, Sep 14 2023 8:17 PM In reply to

    • Andrew
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Apr 6 2011
    • Costa Mesa, Orange County, California
    • Posts 156
    • Points 1,825

    Re: Unable to output t/QTime with correct video/audio.

    Job ter Burg:

    Your MOV export settings appear to be OK (but mono). However, you seem to be using the 'Send to QT preset. Which means MC will output at whatever (QT) options were recorded under that 'Send To' option. Looks like that Send To preset included Stereoscopic options (hence the L and R eye files).

    I'd avoid Send To.

    Simply use File->Export to File, choose Options, choose MOV, set settings as you desire, hit Save As, choose a name for this preset (so you may invoke it again later), and choose Export.

    Issue solved, it was a codec issue.  I just needed to set it to H.264.

     

    Avid MC v2023.12 (w/out dongle), macOS Sonoma 14.0, iMac 24-inch Retina display, 2021 (purchased new Nov. 2022), Processor: Apple M1 with 8-core CPU with... [view my complete system specs]
  • Fri, Sep 15 2023 2:37 AM In reply to

    Re: Unable to output t/QTime with correct video/audio.

    Or install Apple's Pro Video Formats, so QT X player will let you play DNx files.

    https://support.apple.com/kb/DL2100?locale=en_US

    Media Composer Symphony | PT Ultimate | Win10 HPZ | OSX MBP | ISIS5000 [view my complete system specs]
  • Fri, Sep 15 2023 5:33 AM In reply to

    • Andrew
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Apr 6 2011
    • Costa Mesa, Orange County, California
    • Posts 156
    • Points 1,825

    Re: Unable to output t/QTime with correct video/audio.

    Job ter Burg:

    Or install Apple's Pro Video Formats, so QT X player will let you play DNx files.

    https://support.apple.com/kb/DL2100?locale=en_US

    Just did, thanks.

    Avid MC v2023.12 (w/out dongle), macOS Sonoma 14.0, iMac 24-inch Retina display, 2021 (purchased new Nov. 2022), Processor: Apple M1 with 8-core CPU with... [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (7 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller