Latest post Wed, May 5 2021 6:33 PM by JPBU. 3 replies.
Page 1 of 1 (4 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Wed, May 5 2021 5:40 PM

    • JPBU
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Jan 11 2014
    • Canada
    • Posts 170
    • Points 2,315

    Can't relink to original files (randomly not working)

     

    Classic…

    I’m trying to relink my offline edit (transcoded from linked clips) to the original files. 

    The drives the original files are on are the same drives that were used to transcode to offline. Same disks, same paths, same file names, etc. 

     

    I created a new bin and relinked all the original media in it to make sure the paths to the files are all good (this is a 3-year-old project). 

    This step works (apart from one plugin, but that’s another topic). 

     

    When I select my offline sequence and chose Relink/ Selected Media in All open Bins, just a fraction, about 1/6, of the clips are relinked.

     

    I can’t see any pattern in why some clips won’t relink…. It’s across drives, file formats, etc. Some clips from the same day randomly won’t show up, others do. 

     

    Any ideas ?

    Media Composer 2020.8 | iMac Pro (2017) 3.2 GHz Intel Xeon W | 64 GB 2666 MHz DDR4 | Radeon Pro Vega 56 8176 MB | G-Raid 16TB Thunderbolt 3 | macOS... [view my complete system specs]
  • Wed, May 5 2021 6:16 PM In reply to

    • JPBU
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Jan 11 2014
    • Canada
    • Posts 170
    • Points 2,315

    Re: Can't relink to original files (randomly not working)

    Weirdly, It seems that if I make subsequence of 1-2min with some of the problematic clips, it relinks. Sometimes.

    Media Composer 2020.8 | iMac Pro (2017) 3.2 GHz Intel Xeon W | 64 GB 2666 MHz DDR4 | Radeon Pro Vega 56 8176 MB | G-Raid 16TB Thunderbolt 3 | macOS... [view my complete system specs]
  • Wed, May 5 2021 6:23 PM In reply to

    Re: Can't relink to original files (randomly not working)

    Are you linking with UME plugin and originally they linked with QT plugin?

    This is know to be an issue. Apparantly the old QT plugin would potenitally produce master clips 1 or 2 frames different to the new UME plugin. Clips then won't link.

    HP Z840 3.1GHZ 20cores 128GB RAM M4000 GPU 1TB NVMe drive HP Z book 17 G2 2.7GHZ Quad core 32GB RAM Nvidia K3100M 1TB SSD drive ACI Moderator. I'm... [view my complete system specs]

     

    Broadcast & Post Production Consultant / Trainer  Avid Certified Instructor VET

     

    QC/QAR Training - Understanding Digital Media - Advanced Files * Compression - Avid Ingest - PSE fixing courses and more

    All bespoke and delivered onsite at yours. Or delivered via hosted Zoom session.

     

    T 07581 201248 | E pat@vet-training.co.uk | W www.vet-training.co.uk |

     

  • Wed, May 5 2021 6:33 PM In reply to

    • JPBU
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Jan 11 2014
    • Canada
    • Posts 170
    • Points 2,315

    Re: Can't relink to original files (randomly not working)

    I don't remember what was the original plugin, probably QT indeed. 

     

    Can I "force" MC to use Quicktime ?

     

    Indeed, some of the problems I'm having are from Quicktime Archives and I can see some frame skipping...

    Media Composer 2020.8 | iMac Pro (2017) 3.2 GHz Intel Xeon W | 64 GB 2666 MHz DDR4 | Radeon Pro Vega 56 8176 MB | G-Raid 16TB Thunderbolt 3 | macOS... [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (4 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller