Latest post Sun, Jan 10 2021 3:19 PM by ripvanmarlowe. 4 replies.
Page 1 of 1 (5 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Sat, Jan 9 2021 2:47 PM

    • AntCaladine
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Tue, Sep 11 2007
    • Stourbridge, UK
    • Posts 389
    • Points 4,985

    MC wont render anything

    Got a bizarre one which we first noticed with projects since installing 2020.9 and then all further versions since. Which is when we have a project that contains 30p MP4 media that has been AMA'd then those MP4 clips if they have any effects on, wont render.
    MC dialog box says x number of effects to render, click ok, and the dialog box disappears and nothing renders
    When you position the cursor over a clip, and press the render icon you get a msg PMM_MISMATCH_MEDIA_WRONG_FORMAT
    Yet all the clips play fine. You can mixdown or export ok.
    If your transcode the clips then all is fine, but sometimes we turned edits round so quick, that there isnt time to trasncode all the media, so we work off AMA most of the time.
    Tried all the usual suspects, new user setting, trash mc state, full uninstall reinstall.

    Any ideas?

    2x HP Z8 G4, 96GB ram, Win10 Pro 64bit, Nvidia Quadro P4000 8GB AMC 2020.12 1x HP Z820 16GB ram, Win10 Pro 64bit, Nvidia Quadro 4000 AMC 2020.12 2x Aja... [view my complete system specs]
  • Sun, Jan 10 2021 4:03 AM In reply to

    Re: MC wont render anything

    Is it something like render settings set to same as source or something? What if you untick that and set an avid resolution for your renders? 

    Andi

    HP ZBook G6 15 2.6Ghz 6-core i7 9th Gen Nvidia Quadro T2000 4GB 64GB RAM Win 10 Pro MC Ultimate 2018.12.11 MacbookPro 15 2019 6 core 2.6GHz i9... [view my complete system specs]
  • Sun, Jan 10 2021 12:17 PM In reply to

    • AntCaladine
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Tue, Sep 11 2007
    • Stourbridge, UK
    • Posts 389
    • Points 4,985

    Re: MC wont render anything

    You star. Smile

    Untick same as source it renders the clips.

    Still very wierd that its only does this with 30p mp4 media and only in the last couple of MC versions.

    2x HP Z8 G4, 96GB ram, Win10 Pro 64bit, Nvidia Quadro P4000 8GB AMC 2020.12 1x HP Z820 16GB ram, Win10 Pro 64bit, Nvidia Quadro 4000 AMC 2020.12 2x Aja... [view my complete system specs]
  • Sun, Jan 10 2021 2:49 PM In reply to

    • BarkinMadd
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Ontario, Canada
    • Posts 4,798
    • Points 62,840

    Re: MC wont render anything

    That's so weird that I had exactly this issue the other day (with the same solution). In my case it was with linked UHD p23.967 XAVC-L material in an UHD p23.967 project and for some reason MC thought that it could render this material in the same codec ('as-source')...

    MC 2020.12 | QT 7.7.9 | Continuum 2021 | Sapphire 2021 | Mocha Pro 2021 | Titler Pro 7.3 | Windows 10 Pro x64 (20H2) | System: Asus x299, i9-7940X (4.1GHz... [view my complete system specs]

    Steve

    ______________________

    www.nelliedogstudios.com

  • Sun, Jan 10 2021 3:19 PM In reply to

    Re: MC wont render anything

    Great news! Glad that helped!

    Andi

    HP ZBook G6 15 2.6Ghz 6-core i7 9th Gen Nvidia Quadro T2000 4GB 64GB RAM Win 10 Pro MC Ultimate 2018.12.11 MacbookPro 15 2019 6 core 2.6GHz i9... [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (5 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller