Latest post Fri, Jan 15 2021 9:36 PM by Video Dave. 4 replies.
Page 1 of 1 (5 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Sun, Jan 3 2021 2:08 AM

    • NateWP
    • Not Ranked
    • Joined on Sun, Jan 3 2021
    • Posts 2
    • Points 35

    Problem rendering/exporting

    Avid has been great except for today. It stops responding and for some reason doesn't continue playing the sequence on one part of audio.

    I have made a 4 minute video, but when I render/export it to mp4 file it stops at 30 seconds and displays this:

    Exception: std:: exception,what:ameAMAFI:AMAFIAudioWriter::Execute(): TIMEOUT - pipe stall detected

    Does anyone know a quick way to fix this? The project is due on Monday morning. (4/01/21)

    Media Composer 2020.09 w/Symphony/SS/NC/PF options, Intel(R) Core(TM) i7-9700 CPU @ 3.00GHz, 16GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060, Windows 10 [view my complete system specs]
  • Sun, Jan 3 2021 8:22 AM In reply to

    Re: Problem rendering/exporting

    Hi NateWP,

    It would help to know your system specifications. Which specific version of Media Composer are you using? Which specific operating system? Processor? Amount of RAM? Video card? Is your media linked, transcoded, or imported? Where is your media stored? Look at my profile at the bottom of this post for an example.

     

    If you fill out this information in your profile, you won't have to type it out every time you need help.

    Media Composer 2024.2 w/Symphony/SS/PF options, HP Z-Book G6 17", i7-9850H 2.60GHz, 32gb RAM, NVIDIA Quadro RTX 3000, Blackmagic UltraStudio Mini... [view my complete system specs]

    "There is hardly anything in the world that some man cannot make a little worse and sell a little cheaper, and the people who only consider the price are this man's lawful prey."  - John Ruskin (1819-1900)

     

    Carl Amoscato | Freelance Film & Video Editor | London, UK

  • Sun, Jan 3 2021 1:38 PM In reply to

    • NateWP
    • Not Ranked
    • Joined on Sun, Jan 3 2021
    • Posts 2
    • Points 35

    Re: Problem rendering/exporting

     Specs:

    Media Composer 2020.09 w/Symphony/SS/NC/PF options, Intel(R) Core(TM) i7-9700 CPU @ 3.00GHz, 16GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060, Windows 10 

     

    The source media was linked before and it was fine, it's just the past few days it's caused a problem. I tried transcoding the material but it doesn't work and won't let me transcode some of the png image files.

    I have everything I need on the sequence, if I transcode everything will I also need to transcode the sequence/get the transcoded footage to the sequence somehow or start all over again? Starting again is something I really don't want to do because I won't have the time to do it for the deadline.

    Media Composer 2020.09 w/Symphony/SS/NC/PF options, Intel(R) Core(TM) i7-9700 CPU @ 3.00GHz, 16GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060, Windows 10 [view my complete system specs]
  • Sun, Jan 3 2021 3:38 PM In reply to

    Re: Problem rendering/exporting

    NateWP:
    when I render/export it to mp4 file it stops at 30 seconds

    Try exporting just the first half of the sequence, and then try exporting just the second half. If one half fails and the other half succeeds, then you know there's corrupt media (either a clip or an effect) in the half that failed. Keep trying to export shorter and shorter sections until you narrow down where the problem is.

    That's what I'd try first.

    Media Composer 2024.2 w/Symphony/SS/PF options, HP Z-Book G6 17", i7-9850H 2.60GHz, 32gb RAM, NVIDIA Quadro RTX 3000, Blackmagic UltraStudio Mini... [view my complete system specs]

    "There is hardly anything in the world that some man cannot make a little worse and sell a little cheaper, and the people who only consider the price are this man's lawful prey."  - John Ruskin (1819-1900)

     

    Carl Amoscato | Freelance Film & Video Editor | London, UK

  • Fri, Jan 15 2021 9:36 PM In reply to

    • Video Dave
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Jul 3 2012
    • Posts 7
    • Points 105
    • Avid Certified Instructors - Video
      Avid Certified User

    Re: Problem rendering/exporting

    I've always found that creating a Video Mixdown to ProRes solves many problems. (Make sure your topmost TV is active to see all your video tracks.) I would duplicate my sequence.  Do an edit from the video mixdown replacing all of the other video tracks on the duplicate timeline.  I would then try to export that.  If that fails, I would be surprised.  I usually export to ProRes for a final master and use another app to make mp4s, etc.  If ProRes is not an option, obviously you can use DNxHD or DNxHR.

     

    Dave S.

Page 1 of 1 (5 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller