Latest post Sun, Jun 30 2019 11:28 PM by anita96. 8 replies.
Page 1 of 1 (9 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Thu, Oct 4 2018 3:57 PM

    AMA Plug-in Error

    I am trying to open a sequence I created a few years ago and keep getting this error whenever I try to play it:

    "Exception: Failed to get sample position from the AMA plug-in"

    When I originally created the sequence, I consolidated the shots to DNxHD and deleted the AMA version of the clips.  I can Match Frame to the shots and they are there--I can play them and cut them in to a new sequence.  I have checked every bin in the project and there no AMA linked clips.

    MC 2018.12.3 with Symphony, Matrox MX02 Mini Max, Win 7 Pro, HP Z800 2x6-Core 3.2Ghz Xeon, 48GB ram, Quadro K4200, SanDisk Extreme 240GB SSD as system... [view my complete system specs]

    I have a fantastic editing assistant.  He stays by my side when I edit...doesn't talk too much...and thinks I'm a genius!    Check him out here: www.youtube.com/watch?v=ZQVkYaaPO6g

  • Thu, Oct 4 2018 4:22 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 11,887
    • Points 259,660
    • ! Avid Employee
      !Avid Customer Advocate
      Avid Beta Moderators
      Avid Developer Moderator
      ForumsAdministrator
      Moderator: Edit on Demand
      Moderator: SSAI PHAI
      SystemAdministrator

    Re: AMA Plug-in Error

    Hi Terry

    I 'd check that the original files on the disk are Ok and NOT corrupt.

    Play using a third party player such as VLC.

    If the media file itself is corrupt you'll need to restore it from a backup. If it checks out, try copying the file to a new drive, hiding the original from Avid and re-linking it. Note that sometimes links separate media files in to a single file (XDCAM for example will string multiple 2G files together) that can also cause this.

    If that isnt it then I suggest you contact support and have a tech check your computer and MC out.

    Marianna

    Sr. Director | Customer Experience and Community [view my complete system specs]
  • Thu, Oct 4 2018 4:38 PM In reply to

    Re: AMA Plug-in Error

    Hi Marianna,

    The weird thing is the clips play fine in the bin and I can cut them into a new sequence.   When I click the monitor on the top track  (a video mixdown) I can play the sequence, but selecting the monitor for any other video tracks (even tracks not containing clips such as titles, etc.) gives the error and the sequence won't play.

    MC 2018.12.3 with Symphony, Matrox MX02 Mini Max, Win 7 Pro, HP Z800 2x6-Core 3.2Ghz Xeon, 48GB ram, Quadro K4200, SanDisk Extreme 240GB SSD as system... [view my complete system specs]

    I have a fantastic editing assistant.  He stays by my side when I edit...doesn't talk too much...and thinks I'm a genius!    Check him out here: www.youtube.com/watch?v=ZQVkYaaPO6g

  • Thu, Oct 4 2018 4:43 PM In reply to

    Re: AMA Plug-in Error

    I checked all the bins in this project and don't have any AMA linked clips.  Is there a way to force a "break" to any AMA link that is hiding somewhere and interfering with the playback?

    MC 2018.12.3 with Symphony, Matrox MX02 Mini Max, Win 7 Pro, HP Z800 2x6-Core 3.2Ghz Xeon, 48GB ram, Quadro K4200, SanDisk Extreme 240GB SSD as system... [view my complete system specs]

    I have a fantastic editing assistant.  He stays by my side when I edit...doesn't talk too much...and thinks I'm a genius!    Check him out here: www.youtube.com/watch?v=ZQVkYaaPO6g

  • Thu, Oct 4 2018 9:14 PM In reply to

    • Vilem
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Sat, Apr 10 2010
    • Prague
    • Posts 1,454
    • Points 16,005

    Re: AMA Plug-in Error

    Hello,
    I would try to view the colors of the clip in the timeline and tick the AMA.
    Next, I would try to cut the sequence into a new sequence (not duplication, create a new sequence and then cut off the original sequence).

    V.

    AVID MC2019.11, HP Z620 - 2 x Intel Xeon E5-2620, Quadro P2000 - driver 441.28, RAM 48GB - DDR3, BM Intensity Pro 4k - 12.4.1, W10 - 64bit Professional... [view my complete system specs]
  • Thu, Oct 4 2018 9:21 PM In reply to

    Re: AMA Plug-in Error

    Vilem:
    I would try to view the colors of the clip in the timeline and tick the AMA.

    Not sure what you mean?   Open up color correction?

     

    Vilem:
    Next, I would try to cut the sequence into a new sequence (not duplication, create a new sequence and then cut off the original sequence).

    I did that and I still get the error.

    MC 2018.12.3 with Symphony, Matrox MX02 Mini Max, Win 7 Pro, HP Z800 2x6-Core 3.2Ghz Xeon, 48GB ram, Quadro K4200, SanDisk Extreme 240GB SSD as system... [view my complete system specs]

    I have a fantastic editing assistant.  He stays by my side when I edit...doesn't talk too much...and thinks I'm a genius!    Check him out here: www.youtube.com/watch?v=ZQVkYaaPO6g

  • Fri, Oct 5 2018 6:19 AM In reply to

    • Vilem
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Sat, Apr 10 2010
    • Prague
    • Posts 1,454
    • Points 16,005

    Re: AMA Plug-in Error

    Terry Snyder:

    Vilem:
    I would try to view the colors of the clip in the timeline and tick the AMA.

    Not sure what you mean?   Open up color correction?

    Quick menu at the bottom left of the timeline, "Clip color", see the attached picture.

    I would also try to consolidate the sequence with the "Consolidate only linked media"

    V.

     

    AVID MC2019.11, HP Z620 - 2 x Intel Xeon E5-2620, Quadro P2000 - driver 441.28, RAM 48GB - DDR3, BM Intensity Pro 4k - 12.4.1, W10 - 64bit Professional... [view my complete system specs]
  • Sat, Oct 20 2018 5:32 PM In reply to

    Re: AMA Plug-in Error

    Vilem:
    I would try to view the colors of the clip in the timeline and tick the AMA.

    Thanks.  I was able to find the clips that were AMA linked to footage no longer available.  After deleting these from the timeline, I was able to play the sequence.

    On future versions of MC, it would be great if MC would still play the sequence but simply display a black screen with the words "AMA clip off line" (or something to that effect) the same way it gives a "Media Offline" message but still keeps playing.   As it stands now, if there is a single broken AMA link in a sequence, MC won't play the sequence at all and displays the "Failed to get sample position from the AMA plugin" error.

    MC 2018.12.3 with Symphony, Matrox MX02 Mini Max, Win 7 Pro, HP Z800 2x6-Core 3.2Ghz Xeon, 48GB ram, Quadro K4200, SanDisk Extreme 240GB SSD as system... [view my complete system specs]

    I have a fantastic editing assistant.  He stays by my side when I edit...doesn't talk too much...and thinks I'm a genius!    Check him out here: www.youtube.com/watch?v=ZQVkYaaPO6g

  • Sun, Jun 30 2019 11:28 PM In reply to

    • anita96
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Dec 10 2015
    • Posts 35
    • Points 495

    Re: AMA Plug-in Error

    Hi there,

    I also thave this problem now. A whole sequence, ll the sequences in this project, EVERYTHING, I cannot play it back. all has gone offline too, cannotr be linked or touched anyway. I still have been workling on it today, now the whole project ist unusable. I evene deleted the AMA management folder, as it has been sugested on a different forum, but no success. another project, htat used to work too, I cannot even export it. Everything I hve been working until now, is inaccessible. Also MC has started to crash with every move I do. Many days of work is destroyed and as I am in a hurry, i need to thing about going over to a different softwar, maybe having to purchase Adobe Cloud. and redo the whol lot again. Can't even imagine, what a mess this is. 

    PLEASE HELP!!!!

    I worl on a Mac Min 16GB Memory, used to work allright, everything till now. And that happened on a  other proeject in a earlier version before, but not for whiole, unti lnow. And why cannot i not export same a source? What is Long GOP? thannks, Anita

     

    Thanks you, Anita

Page 1 of 1 (9 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller