Latest post Thu, Aug 31 2017 7:28 PM by pianoman72. 2 replies.
Page 1 of 1 (3 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Thu, Aug 31 2017 4:45 PM

    • pianoman72
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Feb 9 2006
    • Dallas, TX
    • Posts 523
    • Points 6,205

    C300 Mk II Footage in MC 8.3.1

    Can I AMA this footage or do I need to transcode first?

    I have the Canon XF PLUGIN 64 for AMA 2.0.3 installed, which is really old but for some reason verson 3.0 of the plugin says that I need Media Composer 8.4...I think MC 8.4 was a pretty substantial upgrade so maybe that makes sense.

    I can AMA link C300 mk I footage ok but it refuses to see the Mk II stuff.

     

    Thanks!

     

    Media Composer 8.3.1, OSX 10.9.5 [view my complete system specs]
  • Thu, Aug 31 2017 5:37 PM In reply to

    Re: C300 Mk II Footage in MC 8.3.1

    Sorry, but camera makers LOVE to update their camera codecs thus making older systems and plugins not work with them. Yes, you need the new AMA plugin, and that means you'll need to update.  

     

    OR

     

    Convert outside of Avid and then bring it in...with EditReady potentially

  • Thu, Aug 31 2017 7:28 PM In reply to

    • pianoman72
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Feb 9 2006
    • Dallas, TX
    • Posts 523
    • Points 6,205

    Re: C300 Mk II Footage in MC 8.3.1

    Ok thanks, I started transcoding in Resolve...at least I can apply a LUT so maybe that will save me some time later.

    Media Composer 8.3.1, OSX 10.9.5 [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (3 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller