Latest post Tue, Apr 18 2017 6:21 PM by Tentaor. 4 replies.
Page 1 of 1 (5 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Sun, Apr 16 2017 9:25 AM

    • Tentaor
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Nov 15 2007
    • Posts 37
    • Points 440

    AMA linked mp3 clicking

    Hi. I edit a sequence with a lot of AMA linked mp3

    When I play the sequence audio has clicking, gaps and others audio failures. Importing the same audo files works properly.

    Why I´ve this problem? It´s a bug?

    How I fix it?  

    I trying to import the mp3 and relink the sequence to them but does not work.

     

    Thanks a lot and sorry for my poor english.

    IMAC 27 LATE 2013 32 GB RAM OSX Catalina 10.15.7 Media Composer 2022.4 [view my complete system specs]
    Filed under:
  • Tue, Apr 18 2017 12:02 AM In reply to

    Re: AMA linked mp3 clicking

    Not a bug. MP3's are highly compressd, and typically 44.1kHz.  Video work needs the audio to be 48kHz...so Importing converts the files to that format.  AMA linking audio is never adviced...always import.

  • Tue, Apr 18 2017 9:36 AM In reply to

    • Tentaor
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Nov 15 2007
    • Posts 37
    • Points 440

    Re: AMA linked mp3 clicking

    I can understand it in realtime play of a AMA sequence but i can not undeestand after consolidating the AMA audio. This is a bug clearly.

     

    IMAC 27 LATE 2013 32 GB RAM OSX Catalina 10.15.7 Media Composer 2022.4 [view my complete system specs]
  • Tue, Apr 18 2017 5:46 PM In reply to

    Re: AMA linked mp3 clicking

    If you CONSOLIDATE, you are merely moving, not converting. So the audio is still MP3 and still 44.1 or whatever. If you TRANSCODE or IMPORT, then you convert it to a format that Avid works with. Not a bug...you just have to do things properly.

  • Tue, Apr 18 2017 6:21 PM In reply to

    • Tentaor
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Nov 15 2007
    • Posts 37
    • Points 440

    Re: AMA linked mp3 clicking

    CONSOLIDATING or TRASCODING i have the same bug. Audio have gaps and clicks.

    If I import it I have no fails.

    In the times of extracting the tracks of a standard audio CD (44.1Khz) i have never an error loke this if I had checked "Convert Sample Rate when playing" in the Audio Project Settings

     

    Thanks for your answers!

    IMAC 27 LATE 2013 32 GB RAM OSX Catalina 10.15.7 Media Composer 2022.4 [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (5 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller