Latest post Sun, Feb 26 2017 5:45 AM by Zingara. 64 replies.
Page 4 of 5 (65 items) < Previous 1 2 3 4 5 Next >
Sort Posts: Previous Next
  • Fri, Oct 28 2016 1:05 PM In reply to

    • klein19
    • Not Ranked
    • Joined on Sun, Apr 16 2006
    • Montreal, Qc, Canada
    • Posts 137
    • Points 1,695

    Re: 8.6.3 Crashes on startup

    Does anyone know if 8.6.4 resolved this startup issue? 

     

    Geoff

     

     

    MacPro 2.7GHz 12 core, 64GB RAM, Dual AMD FirePro D700 [view my complete system specs]
  • Fri, Oct 28 2016 1:10 PM In reply to

    Re: 8.6.3 Crashes on startup

    I haven't installed it. I did glance, however, at the attached readme file and it doesn't mention this or other bugs reported on the forum like the subcaps issue, etc.

  • Sat, Oct 29 2016 12:13 PM In reply to

    Re: 8.6.3 Crashes on startup

    Bug appears to persist with 8.6.4, unfortunately.  Looks like I'm stuck on 8.6.1 for now and shopping for new hardware.

    (SYSTEM 1) iMac Late 2012 27" (13,2), Mac OS X 10.15.6, Avid Media Composer 2020.12 w/Symphony, Intel Core i7 3.4 GHz, 32 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX... [view my complete system specs]
  • Sat, Oct 29 2016 6:16 PM In reply to

    • klein19
    • Not Ranked
    • Joined on Sun, Apr 16 2006
    • Montreal, Qc, Canada
    • Posts 137
    • Points 1,695

    Re: 8.6.3 Crashes on startup

    Thanks for the heads up guys!

    MacPro 2.7GHz 12 core, 64GB RAM, Dual AMD FirePro D700 [view my complete system specs]
  • Sun, Oct 30 2016 9:25 PM In reply to

    • Verne Mattson
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Nov 19 2011
    • Northern New Jersey
    • Posts 24
    • Points 300

    Re: 8.6.3 Crashes on startup

    I'm having the same issue - again.  MC 8.6.4 hangs right before the project window pops up.  I don't have any Matrox drivers on my computer, so I don't know what the issue could be.  Rolling back to 8.6.1.

     

    Verne

    2019 MacPro 16 core 96GB RAM [view my complete system specs]
  • Sat, Nov 5 2016 1:46 AM In reply to

    • struijs
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Posts 58
    • Points 790

    Re: 8.6.3 Crashes on startup

    Do you have Red Giant Looks (Suite) installed? Try to remove that one....

     

    Peter

    MC 2018.7.1, PDW-U2, Mac OSX 10.10.5 [view my complete system specs]
  • Mon, Nov 7 2016 1:10 AM In reply to

    • Mondo
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Sydney Australia
    • Posts 1,626
    • Points 18,640

    Re: 8.6.3 Crashes on startup

    Multiple startup crashes here on 10.10.5

    No BMD, No Red Giant looks, no third party plugins apart from AMA - latest Sony and P2 installed. Tried 8.6.3 and 8.6.4 both crashed on final bit bringing up project window.

    Tried: 

    Deleting user and site settings.

    Rebooting and cold restart (worked a couple of times then failed consistently)

    Upgrading to 8.6.4

    Only thing that worked was downgrading 8.6.1

    It seems fairly stable.

    It is obviously something to do with my system but I couldn't tell you what. Perhaps its the AMD video card in 2015 MAcbook Pro mid 2015? Who knows. Working well on 8.6.1 so I'll stick with that until Avid release a fix

    HP Z820 16GB RAM Winx64Pro SP1/Xeon 2620 x 2/Quadro 4000 NitrisDX, Fiber client Unity client 5.3 Build 15440, 4 bay SSD dock (Addonics) Custom build: Asus... [view my complete system specs]

    John

    Can we go back to the way audio nodes used to be selected? Please? ie if you have audio nodes at the same time on selected tracks; then selecting 1 audio node selects them all at that time. Having to shift select nodes or add an in and out is time consuming and counter productive. At least make it an option.

  • Mon, Nov 7 2016 5:50 AM In reply to

    • struijs
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Posts 58
    • Points 790

    Re: 8.6.3 Crashes on startup

    You say no 3rd party plugins so forgive my question.

    Do you have TIFFEN installed? This was for me after a complete new install the case.

     

    Complete strange that AVID send us in the dark with this "update".

     

    Peter

    MC 2018.7.1, PDW-U2, Mac OSX 10.10.5 [view my complete system specs]
  • Mon, Nov 7 2016 8:32 AM In reply to

    • JKL32
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Sat, Dec 22 2007
    • The Netherlands
    • Posts 210
    • Points 2,945

    Re: 8.6.3 Crashes on startup

    So.. the latest version is 8.6.3 and still v. 8.6.1 is the one that is stable enough to work with... Avid, you really need thinking about refunds... we are paying for this...

    Avid Media Composer 8.6, BMD UltraStudio Mini Monitor(Desktop Video 10.8), New Mac Pro 8 core, D700, 64g RAM, El Capitan [view my complete system specs]
  • Mon, Nov 7 2016 4:54 PM In reply to

    • Chepal
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • germany
    • Posts 538
    • Points 6,305

    Re: 8.6.3 Crashes on startup

    after updates of tiffen_dfx and composite_pro from dft, my crashes with 8.6.3 went away.

    no problems with 8.6.4

    hope that helps

    che

    mac_mc_2020, fibre, sata, ssd [view my complete system specs]

    peace from germany

  • Mon, Nov 7 2016 5:00 PM In reply to

    • Jim Blokland
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Mon, Nov 28 2005
    • Guelph, Ontario
    • Posts 227
    • Points 2,835

    Re: 8.6.3 Crashes on startup

    Hi Che:

    Are you using the Matrox MX02 box?  I recall that this was also causing the crash at startup.

    Best, JIM. 

    MC 2021.12 Monterey 12.1 M1 mini 16 GB RAM BM DeckLink Mini Monitor 4K [view my complete system specs]

    JAMES BLOKLAND

  • Mon, Nov 7 2016 5:31 PM In reply to

    • Chepal
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • germany
    • Posts 538
    • Points 6,305

    Re: 8.6.3 Crashes on startup

    hi jim,

    no matrox or other i/o_hardware, only tiffen and dft_plugins.

    che

    mac_mc_2020, fibre, sata, ssd [view my complete system specs]

    peace from germany

  • Mon, Nov 7 2016 5:37 PM In reply to

    • Jim Blokland
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Mon, Nov 28 2005
    • Guelph, Ontario
    • Posts 227
    • Points 2,835

    Re: 8.6.3 Crashes on startup

    Ah, that's the issue that others (like me) were having.  With Matrox drivers, MC crashed at startup, thereby leaving the output box DOA.

    Thanks, Che.

    Best, JIM.

    MC 2021.12 Monterey 12.1 M1 mini 16 GB RAM BM DeckLink Mini Monitor 4K [view my complete system specs]

    JAMES BLOKLAND

  • Mon, Nov 7 2016 10:24 PM In reply to

    • Mondo
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Sydney Australia
    • Posts 1,626
    • Points 18,640

    Re: 8.6.3 Crashes on startup

    struijs:

    You say no 3rd party plugins so forgive my question.

    Do you have TIFFEN installed? This was for me after a complete new install the case.

    Peter

    No - no third party plug ins at all. No third party hardware. I also tried deleting AMA database. 

    HP Z820 16GB RAM Winx64Pro SP1/Xeon 2620 x 2/Quadro 4000 NitrisDX, Fiber client Unity client 5.3 Build 15440, 4 bay SSD dock (Addonics) Custom build: Asus... [view my complete system specs]

    John

    Can we go back to the way audio nodes used to be selected? Please? ie if you have audio nodes at the same time on selected tracks; then selecting 1 audio node selects them all at that time. Having to shift select nodes or add an in and out is time consuming and counter productive. At least make it an option.

  • Mon, Nov 7 2016 10:48 PM In reply to

    • Mondo
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Sydney Australia
    • Posts 1,626
    • Points 18,640

    Re: 8.6.3 Crashes on startup

    JKL32:

    So.. the latest version is 8.6.3 and still v. 8.6.1 is the one that is stable enough to work with... Avid, you really need thinking about refunds... we are paying for this...

     

    Actually the latest version is 8.6.4 - and I'm not sure what is going on with my system for it not to work. Every one else on this thread has specific AVX plug ins or third party hardware drivers. I seem to be the only one with none of those.

    I just know I don't want to upgrade the OS (Sierra's not supported yet and I've heard lots of users are experiencing stability issues with it anyway) so 8.6.1 is working I'll leave it until Avid brings out a major release which normally fixes a lot of issues.

     

    HP Z820 16GB RAM Winx64Pro SP1/Xeon 2620 x 2/Quadro 4000 NitrisDX, Fiber client Unity client 5.3 Build 15440, 4 bay SSD dock (Addonics) Custom build: Asus... [view my complete system specs]

    John

    Can we go back to the way audio nodes used to be selected? Please? ie if you have audio nodes at the same time on selected tracks; then selecting 1 audio node selects them all at that time. Having to shift select nodes or add an in and out is time consuming and counter productive. At least make it an option.

Page 4 of 5 (65 items) < Previous 1 2 3 4 5 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller