Latest post Sat, Jul 23 2016 2:41 PM by Edit Jack. 3 replies.
Page 1 of 1 (4 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Fri, Jul 22 2016 11:57 AM

    • Edit Jack
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Oct 13 2015
    • Germany
    • Posts 20
    • Points 250

    Media Composer 8.6.0 Export with Mask Margins didn't work

    Hello,

    I'm just testing the new features in AVID MC 8.6.0 and unfortunaly the Export with Mask Margins function didn't work.

    In Format I select a Mask Margin preset (2.35:1), then I go to the Record Monitor and choose Black Mask from Target Mask. As I scroll above the whole sequence I can see the Black Mask over all clips.

    Then I export a Quicktime Movie (Same As Source or H264) and select Enable Mask Margins. When I watch the MOV in Quicktime or VLC the whole image is black!

    Did anybody got an idea how to resolve this?

    Thanks

    Jack

     

    PS: When I deselect Enable Mask Margins in the export settings the sequence is exported correctly.

     

    Mac Pro (End 2013) OSX 10.11.3

     

     

    ONE: AVID Media Composer 8.8.1 // Mac Pro (End 2013) // 3,5 GHz 6-Core Intel Xeon E5 // 64 GB RAM / 2xAMD FirePro D500 3072 MB // RAID Promise Pegasus2... [view my complete system specs]
  • Fri, Jul 22 2016 3:33 PM In reply to

    • cable
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Sun, May 27 2007
    • Pacific NW
    • Posts 401
    • Points 5,170

    Re: Media Composer 8.6.0 Export with Mask Margins didn't work

    I'm on OSX 10.11.4  with MC 8.6.

     

    My exports with and without masks worked fine. Used Quicktime Player 7 to check. I did both DNxHD same as source as well as H264.  One layer of video, no audio. I only tried 2.39:1

     

    -cablet

     

     

    8 x Media Composer 2020 HP Z4 64GB RAM AJA and Blackmagic Avid Nexis Pro [view my complete system specs]
  • Fri, Jul 22 2016 4:01 PM In reply to

    Re: Media Composer 8.6.0 Export with Mask Margins didn't work

    There is a known issue with this - see the ReadMe for 8.6.

    iMac i5 27", 40GB RAM, OS 10.14.6 with MC 2021.3 with Symphony option, BlackMagic mini monitor. 2020 MacBook Air with MC 2020.6 ... and NewsCutter... [view my complete system specs]

    With best wishes, Roger Shufflebottom

    ACI, Technical Tutor (Editing), Bournemouth University, Dorset, UK. www.avid-companion.co.uk

  • Sat, Jul 23 2016 2:41 PM In reply to

    • Edit Jack
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Oct 13 2015
    • Germany
    • Posts 20
    • Points 250

    Re: Media Composer 8.6.0 Export with Mask Margins didn't work

    @cable: Thanks for testing it.

    I just try it with only one video layer and this is working, but as soon as I create a second video layer the export with the mask margins failt.

    Could you please try it also with 2 or 3 video layers?

     

    @Roger Shufflebottom:

    Thanks for the advice.

    When I export monitoring the topmost track (V2) I got a black image and when I export monitoring V1 I see the normal image without the mask margins.

    As it's an known Bug, I hope AVID will find a solution wuith the upcoming updates.

    greetings

    Jack

     

    ONE: AVID Media Composer 8.8.1 // Mac Pro (End 2013) // 3,5 GHz 6-Core Intel Xeon E5 // 64 GB RAM / 2xAMD FirePro D500 3072 MB // RAID Promise Pegasus2... [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (4 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller