Latest post Thu, May 5 2016 12:57 PM by Lukas Boeck. 7 replies.
Page 1 of 1 (8 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Fri, Apr 22 2016 6:48 PM

    • Hugh Moore
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Mar 29 2010
    • South Australia
    • Posts 44
    • Points 570

    AMA Link Open takes 30 seconds

    Returned to MC after not using it for a while, having few issues:

    When I select AMA Link, it takes a 30 seconds+ for the tab to open so you can then select files to link?

    Is this normal? 

    Im linking to an external drive in a Nexstar Cradle via USB3

     

    MC 8.3.1 MB: Gigabyte EX58-UD5 Video: Nvidia GeForce GTX750 RAM: 12 GB Windows 10 Boot Drive: SSD Monitors: Dual User: Hobbyist [view my complete system specs]
  • Sat, Apr 23 2016 11:26 AM In reply to

    • BarkinMadd
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Ontario, Canada
    • Posts 4,818
    • Points 63,185

    Re: AMA Link Open takes 30 seconds

    If you try again immediately, does the dialog open faster?

    MC 2021.6 | QT 7.7.9 | Continuum 2021 | Sapphire 2021 | Mocha Pro 2021 | Titler Pro 7.7 | Windows 10 Pro x64 (21H1) | System: Asus x299, i9-7940X (4.1GHz... [view my complete system specs]

    Steve

    ______________________

    www.nelliedogstudios.com

  • Tue, Apr 26 2016 11:02 AM In reply to

    • Hugh Moore
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Mar 29 2010
    • South Australia
    • Posts 44
    • Points 570

    Re: AMA Link Open takes 30 seconds

    Thanks Steve, yes it does it all the time. While it works, its frustrating waiting for box to come up. Once select the file, the link is very quick.

    Ive done a fresh install of OS and MC, but still the same.

    I assume, most experience instant opening of the AMA Box?

     

    Regards

     

    Hugh

     

     

    MC 8.3.1 MB: Gigabyte EX58-UD5 Video: Nvidia GeForce GTX750 RAM: 12 GB Windows 10 Boot Drive: SSD Monitors: Dual User: Hobbyist [view my complete system specs]
  • Tue, Apr 26 2016 1:39 PM In reply to

    • BarkinMadd
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Ontario, Canada
    • Posts 4,818
    • Points 63,185

    Re: AMA Link Open takes 30 seconds

    It's instant unless my external drive has gone to sleep and then it takes quite some time for the drive to spin-up and to link the clip. That's why I asked if you try to link another clip from the same location immediately following the first does it link faster or do you still wait for 30 seconds?

    MC 2021.6 | QT 7.7.9 | Continuum 2021 | Sapphire 2021 | Mocha Pro 2021 | Titler Pro 7.7 | Windows 10 Pro x64 (21H1) | System: Asus x299, i9-7940X (4.1GHz... [view my complete system specs]

    Steve

    ______________________

    www.nelliedogstudios.com

  • Fri, Apr 29 2016 1:07 PM In reply to

    • Hugh Moore
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Mar 29 2010
    • South Australia
    • Posts 44
    • Points 570

    Re: AMA Link Open takes 30 seconds

    I find it instant on my laptop, so clearly its this desktop. Even going back to my old Quadro Card its the same. 

    MC 8.3.1 MB: Gigabyte EX58-UD5 Video: Nvidia GeForce GTX750 RAM: 12 GB Windows 10 Boot Drive: SSD Monitors: Dual User: Hobbyist [view my complete system specs]
  • Tue, May 3 2016 5:33 PM In reply to

    Re: AMA Link Open takes 30 seconds

    Hi,

    Had the exact same issue. Avid now stores AMA metadata locally on your PC. Documents>Avid Media Composer>AMA Management>AMA Metadata folders. You can delete everything in the last folder, this should speed your AMA linking up, as well as imporving general speed on the Avid

  • Tue, May 3 2016 7:00 PM In reply to

    Re: AMA Link Open takes 30 seconds

    mmaxwell728:
    Documents>Avid Media Composer>AMA Management>AMA Metadata folders.
    On W7 here the full path is C:\Users\Public\Documents\Avid Media Composer\AMA Management\AMA Metadata Folders. Which would lead me to ask whether I should also delete the Managed AMA Media Folders.xml in the C:\Users\Public\Documents\Avid Media Composer\AMA Management folder. 

    I am starting to think Avid is in serious need of a specialist in optimal ways of efficiently handling cache files. Fix the App Manager by manually deleting the cache. Fix AMA  by manually deleting the cache....    FWIW with minimal use of AMA here my AMA Metadata Folder had nearly 1000 folders in it, each with 2 database files. Needing to know about Manual management of this (and the App Managers cache) seems to be way above and beyond what a regular MC user needs to know IMO. Sad
    Out of interest I deleted the entire contents of my AMA Metadata Folder. Opened MC and then a Project with only 4 AV AMA clips (all in the same source folder and 1 audio AMA clip from a different source folder and ended up with 5 new folders, 2 with .pmr databases in the AMA Metadata Folder.

  • Thu, May 5 2016 12:57 PM In reply to

    • Lukas Boeck
    • Top 200 Contributor
    • Joined on Fri, Jul 31 2015
    • Austria
    • Posts 646
    • Points 7,760

    Re: AMA Link Open takes 30 seconds

    yeah, management folders on system drives suck balls.

    that's adobe like BS.

    i wanna be able to handle & wipe dis this like render files, put it under media creation.

    put related files in Avid MediaFiles Folder. waveform cache too while you're at it.

     

    currently i usually disable ama management altogther, cos i don't need it

    related thread

    MC 2018.12.2 Cusom bulid Supermicro X9SRL-F, 32 Gig Ram, 3ware 9750 6x6TB Seagate EC Drives, LSI 9207 + LTO-7, Mojo DX, Artist Color, Flanders CM240, GTX... [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (8 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller