Latest post Mon, Jul 27 2015 7:14 PM by AndrewAction. 6 replies.
Page 1 of 1 (7 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Sun, Jul 26 2015 8:32 AM

    • shira2301
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Feb 1 2014
    • Posts 5
    • Points 75

    MC 8.4 problems

    Hi,

     

    I recently upgraded my MC to the latest version. I have MAC OS X 10.9.5. since the upgrade Avid suddenly stuck!! It never happend before, at least not in this frequency (every 30  minutes). The only way to handle this is to force quit the application.

    Does anyone have a solution or idea how to fix it?

    Is there a conection to the computer's hardware? I'm using 4 years old Imac. 3.1 GHz core i5

    Thanks!

    Geeked

    Filed under: , , ,
  • Sun, Jul 26 2015 2:52 PM In reply to

    Re: MC 8.4 problems

    "Stuck?"  Do you mean it freezes, crashes to the desktop, spinning beach ball, what?

    How about some more information...what kind of project are you working in?  Media linked via AMA or Avid media?  What kind of footage?  How are your drives connected?

    Have you tried other projects / Avid users?

    Symphony v2019 | OS 10.13.6 • Nitris DX • 12-core MacPro (Mid 2012) • 36 GB RAM • Facilis Terrablock 24EX [view my complete system specs]

    -- Kevin

  • Sun, Jul 26 2015 4:26 PM In reply to

    • shira2301
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Feb 1 2014
    • Posts 5
    • Points 75

    Re: MC 8.4 problems

    Thank you for your answer :)

    It freezes and spinning like a beach ball. 

    I work with offline mxf. The footage shot with ALEXA and my driver connected with thunderbolt.

    The same thing happens with another project i'm working on, also offline mxf shot with Sony F5.

    I uninstalled the software and went back to MC8.3. Now it freezes intermittently.

     

  • Sun, Jul 26 2015 4:57 PM In reply to

    Re: MC 8.4 problems

    I have the same problem with MC 8.4  very annoying  the MC auto save is on every 5 min 

    mac pro 3.5 GHz 6 - Core intel xeon E5, 32 GB 1867 MHz DDR3, AMD FirePro D500

    32GB ram

    2x addonics eSATA raid tower 3 

    thunderbold-LaCie eSATA Hub

    black magic shuttle firebold

    Core

    mac pro 3.5 GHz 6 - Core intel xeon E5, 32 GB 1867 MHz DDR3, AMD FirePro D500 32GB ram 2x addonics eSATA raid tower 3 thunderbold-LaCie eSATA Hub ... [view my complete system specs]
  • Mon, Jul 27 2015 12:51 PM In reply to

    Re: MC 8.4 problems

    Who can help me I now starting grading and it hangs if I do 2 things like change colors in the curves thanks in advance

    the rapport says 

    mac pro 3.5 GHz 6 - Core intel xeon E5, 32 GB 1867 MHz DDR3, AMD FirePro D500 32GB ram 2x addonics eSATA raid tower 3 thunderbold-LaCie eSATA Hub ... [view my complete system specs]
  • Mon, Jul 27 2015 6:54 PM In reply to

    Re: MC 8.4 problems

    Is there a difference if you turn off your I/O hardware?

    Symphony v2019 | OS 10.13.6 • Nitris DX • 12-core MacPro (Mid 2012) • 36 GB RAM • Facilis Terrablock 24EX [view my complete system specs]

    -- Kevin

  • Mon, Jul 27 2015 7:14 PM In reply to

    Re: MC 8.4 problems

    Can you try it with out "thunderbold-LaCie eSATA Hub ..." in the system?
    FWIW a 3 month old Mac Book 15" here with 8.3 on OS 10.10.1 had very similar problems with a 
    LaCie  6TB Thunderbolt 2 drive attached. Thankfully connecting the same drive via USB 3 solved the issue completely.

Page 1 of 1 (7 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller