Latest post Sun, Oct 12 2014 12:23 PM by mjolnarn. 4 replies.
Page 1 of 1 (5 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Sat, Oct 11 2014 3:21 PM

    Unable to start media composer 8.1 demo pc

    I installed the demo, restart the pc, then once i run, i select trial mode, then i get "desktop compositing must be disabled ..", i click continue, the app is starting but nothing appears, well except a notification fro windows that the color combitnation has changed to basic. 

    The screen is not responding on label "Autoconfiguring Transport Machines"

     

     

     

  • Sun, Oct 12 2014 7:08 AM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 160,330

    Re: Unable to start media composer 8.1 demo pc

    I saw this when test installing on my Surface Pro and had to close down - disable all blutooth first time I opened up Avid.

    On what are you installing.

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Sun, Oct 12 2014 7:21 AM In reply to

    Re: Unable to start media composer 8.1 demo pc

    Tony Hernandez:
    i get "desktop compositing must be disabled .."

    Desktop compositing isn't a big deal; it's just a Windows setting that MC will disable while it runs.  It comes back on when you exit MC.

    As Tomas says, it would help to know more about the system you're working on.  Which OS? What processor? What video card? How much RAM? Where is your media stored? What format/frame rate is your project, and what format/frame rate is your footage?

    If you edit your user profile, you can add this information so you don't have to type it all the time.  (Look at the bottom of this post for an example.)

    regards,

    Carl 

     

    Media Composer 2022.12 w/Symphony/SS/PF options, HP Z-Book G6 17", i7-9850H 2.60GHz, 32gb RAM, NVIDIA Quadro RTX 3000, Blackmagic UltraStudio Mini... [view my complete system specs]

    "There is hardly anything in the world that some man cannot make a little worse and sell a little cheaper, and the people who only consider the price are this man's lawful prey."  - John Ruskin (1819-1900)

     

    Carl Amoscato | Freelance Film & Video Editor | London, UK

  • Sun, Oct 12 2014 9:24 AM In reply to

    Re: Unable to start media composer 8.1 demo pc

    Hi,

    I have Win 7 64 bit

    Core i 7 4790K Haswell Refresh

    32G GB DDR3 2333

    Old 9600GT card with 1GB

    2x SSD samsung 840 for OS + 1 crucial SSD for s torage

    No BLuetooth

    Fottage is indiferent as I said, app stops responding at when splash label shows "Autoconfiguring Transport Machines

    PD: I saw a form to edit my PC when i registered but now i have no way or i couldnt see how to, it does not appear on my profile 

  • Sun, Oct 12 2014 12:23 PM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 160,330

    Re: Unable to start media composer 8.1 demo pc

    A guess could be that old videocard, I can remember having seen someting similar with 8,1 and an old geforce card.

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

Page 1 of 1 (5 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller