Latest post Fri, Feb 8 2013 11:05 AM by Hansa. 6 replies.
Page 1 of 1 (7 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Thu, Feb 7 2013 3:39 PM

    • mrtrees
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Tue, Aug 8 2006
    • London
    • Posts 319
    • Points 4,370

    Matrox issues with MC6.5

    Wanted to check in with everybody in relation to the sluggish and unpredictable behaviour of MC6.5 and Matrox MX02 mini.

    Since the upgrade to 6.5 editors constantly complain.

     

    Issues vary from

    sluggish unresponsive behaviour

    fast scrub works poorly

    trim is unuseable

    stuttering playback in the source monitor

    sequences not playing when client monitoring turned off.

     

    Practically all the issues are cured when using a Kona LHi.

     

    Pretty sure were running the correct supported configuration.

     

    Anybody else having these issues.

    MC 2018.7.1/OSX 10.13.5/AJA IO4K/Nexis Client 7.10/ISIS server 4.7.11 Mac Pro 3GHZ 8 Core Intel Xon E5/32GB ISIS 5000 sys director/ 2 x 32 TB expansion... [view my complete system specs]
  • Thu, Feb 7 2013 5:36 PM In reply to

    • gorky
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Nov 16 2005
    • Posts 154
    • Points 1,880

    Re: Matrox issues with MC6.5

    All of this. Still waiting for miracle from Avid and Matrox.

    MacBook Pro (16-inch, 2019), 2,4 GHz Intel Core i9,32Gb RAM, AMD Radeon Pro 5500M 8Gb, OSX 10.15.3 [view my complete system specs]
  • Thu, Feb 7 2013 5:45 PM In reply to

    Re: Matrox issues with MC6.5

    Make sure you have the latest Matrox drivers. I heard this was an issue, and that the latest drivers fix them. 

     

  • Thu, Feb 7 2013 6:53 PM In reply to

    • gorky
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Nov 16 2005
    • Posts 154
    • Points 1,880

    Re: Matrox issues with MC6.5

    Of course, latest drivers.

    But stuttering playback in the source monitor is unbearable. And strange it appears only in PAL DNxHD projects. None in PAL HDV and none in all NTSC projects.

    MacBook Pro (16-inch, 2019), 2,4 GHz Intel Core i9,32Gb RAM, AMD Radeon Pro 5500M 8Gb, OSX 10.15.3 [view my complete system specs]
  • Thu, Feb 7 2013 10:23 PM In reply to

    Re: Matrox issues with MC6.5

    I updated my MXO2 Drivers and I'm running MC 6.5.2 and things are vastly improved.  

    I still have some timeline sluggishness during scrub and trim, but FAR LESS than before the update.  

    Client monitor works fine. 

    Audio tool is more in sync.  It is still about 3 frames ahead of audio though.  

    Lenovo P710 Windows 10 Pro Dual Xeon E5-2643 v4 3.4GHz (6-core) 64 GB RAM NVIDIA M4000 [view my complete system specs]
  • Thu, Feb 7 2013 11:10 PM In reply to

    Re: Matrox issues with MC6.5

    I'm running a Matrox MXO2 with Max on a MacPro 2010 12-core using MC 6.0.32/Lion and I'm not having any of the issues you're detailing other than a slight bit of lag after I position a trim.

     

    Daytime Gig Gear Hardware: HP Z820 32gb ram • AJA Kona LHi • Xtore 5tb RAID • NVidia Quadro 5000 • JVC 24" HD-SDI monitor • Avid Artist Color &... [view my complete system specs]
  • Fri, Feb 8 2013 11:05 AM In reply to

    • Hansa
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Tue, Sep 5 2006
    • Edinburgh, Scotland
    • Posts 452
    • Points 5,690

    Re: Matrox issues with MC6.5

    I tried latest Matrox MX02 Mini drivers with MC 6.5.2. Client monitor plays smooth, jerky motion in both source and timeline viewers when Matrox hardware is switched on, goes away when switched off. I'm seeing this in both DV Pal and HDV.

    Not really workable if you use the computer monitors to view playback at all. 

    Avid DNxIO, 2.7 GHz 12 core late 2013 Mac Pro, 64 GB Ram, MC 2021.6 Ultimate, OS 10.14.6, LaCie 24 TB RAID. 3.5 GHz 6 core late 2013 Mac Pros x 5, MC 2021... [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (7 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller