Latest post Tue, Jan 8 2013 10:09 PM by williamannau. 11 replies.
Page 1 of 1 (12 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Fri, Dec 21 2012 1:20 PM

    • Marianna
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 11,896
    • Points 259,770
    • ! Avid Employee
      !Avid Customer Advocate
      Avid Beta Moderators
      Avid Developer Moderator
      ForumsAdministrator
      Moderator: Edit on Demand
      Moderator: SSAI PHAI
      SystemAdministrator

    MC 6.5.2 and an Avid FX permissions problem

    For the first time in my life I have seen the following error message:

     

    I have done what I think I should do to change the permissions. But it has not helped.

    By the way, It is during the start up of MC that it suddenly aborts and shows the message.
    So now I cannot even boot MC for the time being.

    Regards,
    Douglas


    Sr. Director | Customer Experience and Community [view my complete system specs]
  • Fri, Dec 21 2012 1:31 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 11,896
    • Points 259,770
    • ! Avid Employee
      !Avid Customer Advocate
      Avid Beta Moderators
      Avid Developer Moderator
      ForumsAdministrator
      Moderator: Edit on Demand
      Moderator: SSAI PHAI
      SystemAdministrator

    Re: MC 6.5.2 and an Avid FX permissions problem

    Additional information

    It happens as "Initialising AVX Effects" appears under the splash screen

    Regards,
    Douglas

    Sr. Director | Customer Experience and Community [view my complete system specs]
  • Fri, Dec 21 2012 1:38 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 11,896
    • Points 259,770
    • ! Avid Employee
      !Avid Customer Advocate
      Avid Beta Moderators
      Avid Developer Moderator
      ForumsAdministrator
      Moderator: Edit on Demand
      Moderator: SSAI PHAI
      SystemAdministrator

    Re: MC 6.5.2 and an Avid FX permissions problem

    Now I have solved the problem!

    I had to change the shortcut properties, under Compatibility to Run this Programme as Administrator.

    Never had to do that before.
    I guess that is called "progress"  Stick out tongue

    Regards,
    Douglas

    Sr. Director | Customer Experience and Community [view my complete system specs]
  • Fri, Dec 21 2012 1:58 PM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 160,330

    Re: MC 6.5.2 and an Avid FX permissions problem

    Seems like you just learned to always run Avid as system administrator Douglas Big Smile

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Fri, Dec 21 2012 2:08 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 11,896
    • Points 259,770
    • ! Avid Employee
      !Avid Customer Advocate
      Avid Beta Moderators
      Avid Developer Moderator
      ForumsAdministrator
      Moderator: Edit on Demand
      Moderator: SSAI PHAI
      SystemAdministrator

    Re: MC 6.5.2 and an Avid FX permissions problem

    mjolnarn:

    Seems like you just learned to always run Avid as system administrator Douglas Big Smile

    So true, Tomas

    But I have never had to think about that before with MC. The problem started directly after I updated to 6.5.2

    Regards,
    Douglas

    Sr. Director | Customer Experience and Community [view my complete system specs]
  • Sat, Dec 22 2012 2:07 AM In reply to

    • eyeqjim
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Arizona Goodyear
    • Posts 182
    • Points 2,405

    Re: MC 6.5.2 and an Avid FX permissions problem

    Douglas,

     

                     Scares me to think this new MC 6.5 has pulled a fast one on you...you are the most knowledgable person I know when it comes to Avid...Happy Holidays my friend.

    Avid Media Composer online Dell 7810 Dual Dell 17in monitors / DV keyboard [view my complete system specs]

    Cheers!

  • Sun, Jan 6 2013 10:09 PM In reply to

    Re: MC 6.5.2 and an Avid FX permissions problem

    Hi Douglas, A Happy New Year to you from Edinburgh!!

    I had the same problem as you when trying to run MC 6.5.2. Did you simply change the shortcut properties when logged on as a normal administrator or did you set up the hidden administrator account? I rolled back to 6.5 and haven't yet tried 6.5.2 again.

    Thanks very much for all your excellent contributions to the forum - you are a true godsend to many.

    Very best regards

     

    Bill Annau ACI

     

     

     

  • Tue, Jan 8 2013 3:22 PM In reply to

    • Dennis
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Jul 6 2009
    • Posts 77
    • Points 855
    • Avid Certified Instructors - Video
      Avid Certified User

    Re: MC 6.5.2 and an Avid FX permissions problem

    Yes, In an educational system 60 workstations running at the adminstrator makes a lot of sense.  Stick out tongue

    2012 Mac Pro 2 x 2.22, 128 GB Ram, Vega 64 [view my complete system specs]
  • Tue, Jan 8 2013 9:09 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 11,896
    • Points 259,770
    • ! Avid Employee
      !Avid Customer Advocate
      Avid Beta Moderators
      Avid Developer Moderator
      ForumsAdministrator
      Moderator: Edit on Demand
      Moderator: SSAI PHAI
      SystemAdministrator

    Re: MC 6.5.2 and an Avid FX permissions problem

    williamannau:
    Did you simply change the shortcut properties when logged on as a normal administrator or did you set up the hidden administrator account?

    To be honest - I don't remember.
    However, as I don't know how to set up a hidden administrator account, I am guessing it must have been done as a normal administrator.

    This was the first time in my Avid history that I have had this problem. So after I eventually got it fixed - I forgot how I did it.  Hopefully the problem will not pop-up again when a new update or upgrade comes along. I have certainly not seen it requested here on the Forums as a "new feature"! Stick out tongue

    Regards,
    Douglas

    Sr. Director | Customer Experience and Community [view my complete system specs]
  • Tue, Jan 8 2013 9:27 PM In reply to

    Re: MC 6.5.2 and an Avid FX permissions problem

    drbgaijin:
    Hopefully the problem will not pop-up again when a new update or upgrade comes along.
    I have still never seen this problem with Avid Douglas. (But I am installing it as an Administrator in a server based network environment.)

    FWIW I have seen the problem several times with different parts of Adobe's CS4 (Encore in particular)

  • Tue, Jan 8 2013 10:06 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 11,896
    • Points 259,770
    • ! Avid Employee
      !Avid Customer Advocate
      Avid Beta Moderators
      Avid Developer Moderator
      ForumsAdministrator
      Moderator: Edit on Demand
      Moderator: SSAI PHAI
      SystemAdministrator

    Re: MC 6.5.2 and an Avid FX permissions problem

    AndrewAction:
    I have still never seen this problem with Avid Douglas

    If I may "speculate" for a moment, Andrew

    I think that 99.999% of Avid users never have this problem.
    I have never had it until this install, so my immediate feeling was that something had changed with the installer.
    But that does not necessarily follow. It was just my first reaction to seeing this problem for the first time.

    Now things are running again, I have almost already forgotten about the event

    Regards,
    Douglas

    Sr. Director | Customer Experience and Community [view my complete system specs]
  • Tue, Jan 8 2013 10:09 PM In reply to

    Re: MC 6.5.2 and an Avid FX permissions problem

    Hi Douglas,

    Thanks for responding. The only reason I mentioned the hidden administrator account was that when I previously had to install some software on a Unity server I had to activate the hidden admin account otherwise it didn't work. It's activated via command prompt then just type in : net user administrator /active:yes.

    There's always something new to learn. It makes life interesting.

    Best Regards

     

    Bill

     

     

Page 1 of 1 (12 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller