Browse Forum Posts by Tags

Showing related tags and posts for the Get Started Fast forum. See all tags in the site
  • Avid Mini Mbox no Sound windows 7

    Ok well i just purchased my first avid product and i am already bummed. So i install drives, says its installed every thing is fine, but i hear no sound. How do i fix this?? I am using windows 7. 1. Do i need an ilok to use the mini mbox? 2. Do i need pro tools to use mini mbox? 3. Would i hear sound... (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by Askiura on Sun, Aug 11 2013
  • Media Composer 7 & Student Discount?

    Greetings Avid Folks, As this is my first post on the Avid Community forums, I can say that I'm distinctly an Avid greenhorn. However, I'm excited to try Avid and learn what is the industry standard NLE. I'm a student, and I've heard that in addition to offering a 30 day free trial, Avid... (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by benlen on Sun, Jul 28 2013
  • EX1, Apple Pro Res and AVID

    Hi I have Terabytes of footage shot on EX1. We started the project on FCP and hence have most of it wrapped already in Apple Pro Res 422 HQ. We'd like to migrate the project over to AVID and I wanted to get my AE to start the process in the next week so we'd be ready for edit on July 8. I was... (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by CTGdoc on Fri, Jun 28 2013
  • Re: video blacked out on source monitor for one clip

    I have linked to AMA from a bunch of footage from a wedding reception and after about half an hour of editing the screen on the right (I believe it's the composer screen) will green out the footage then all my footage just plays as a green blank screen upon watching. I reopen Avid and everything... (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by allisaunders on Sat, Jun 1 2013
  • AMA Sample Mapper

    I would greatly appreciate any info on what this is exactly. First time I've ever seen this error. Transcoding a series of clips from the same camera all shot at the same rate for some reason this error appears for only one of the clips and will not transcode. (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by Jacksonmac on Tue, Apr 30 2013
  • Help on transfering data from P2 to AVID

    Hi there, I've shot footage with my P2 cam on P2 cards. I was 720p/30pn in film mode. material has been transfered with USB drive to an external hard drive via AVID XpressPro HD that is located on my laptop. Audio is fine bu VIZ goes nuts....it's starts rolling ans then it stops ans continu and... (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by langelier on Sat, Apr 13 2013
  • Problems Synching Rushes in Avid (new user)

    Hi guys I am having some problems synching my rushes in avid, as a new user I am a little stuck so any advice would be gratefully received! My camera operator shot the footage at 24fp when he should have shot it at 25fp - I have set up a project that is able to import the 24 fp footage and change it... (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by JoeSharp on Mon, Mar 11 2013
  • Need help with transcode options

    Hey everyone. I'm pretty new to Avid Media Composer, and brand new to the forum. I have a question I hope you guys can help with.. I'm using Avid on a Mac computer, and have a Canon 7D. So I'm wondering what option I should select to transcode my h264 footage to? The 3 options it gives me... (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by aj_sartor on Thu, Jan 31 2013
  • Avid on an iMac

    Hello, I am originally an Avid editor, but had to move over to FCP on a iMac. I would very much like to get back to Avid but on the iMac I already have. I've looked at a few sites to see whether my mac can run Avid and the mac I have doesn't appear on the lists?! It is a 27inch iMac and has:... (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by pennylclark on Thu, Jan 24 2013
  • 60 fps back to 24 fps to play regular speed

    I shot footage on a Canon 60D at 60 fps. I've decided that I'd like one particular clip to play back at normal speed (23.97fps). I ran all my footage through cinema tools to acheive the slow motion look. I still have the original raw files. My project is 23.97. I've linked the original clip... (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by Ariellek13 on Fri, Jan 11 2013
Page 5 of 8 (77 items) « First ... < Previous 3 4 5 6 7 Next > ... Last »

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller