Browse Forum Posts by Tags

Showing related tags and posts for the Get Started Fast forum. See all tags in the site
  • MP4 trouble shooting

    Hello I am having trouble with some MP4 files on a short film. I'm new to using Avid, I just got my cerification. When I first started looking at the files in the source window they played sluggishly (I made sure that I was on draft quality). The audio sounded ok (for being out of camera) but the... (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by seangemmel on Sun, Aug 21 2016
  • Avid Media Composer 8 not linking to MXF

    I'm currently working out of a trial version of Avid media composer 8 and it will not link to mxf files. The plugin is supposed to be included into the version of composer. Does anyone have a solution for this? Thanks! (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by meg.danger on Mon, Jan 18 2016
  • Sony PMW-EX1 Avid Media Composer 8.3.1: not able to import

    I sincerely hope that one of you can help me with this: I work with Avid MC 8.3.1. and a Sony PMW-EX1 I installed the plugin (PDZK-MA2 v3.40). I connect the camera to the mac with the usb. A bin opens and loads the clips. From the menu bar I select File>AMA Link I select the plugin in Files of type... (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by moos on Sat, May 2 2015
  • Media files won't delete in media tool

    Hi everyone, I am completely new on Avid so, sorry if this is a dumb question. I tried to import a few clips on a Avid project just to see how the software works when it comes to importing files (import/AMA link). I completely understand the logic of both options but I encountered an issue while deleting... (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by tom_p on Sun, Jul 6 2014
  • XDCamEX

    We have a few PC’s that are connect via Sphere. When I use XDCamHD 1080i 50 Mb material there are now problems. But when I use XDcamEX 35Mb material the media is offline. I think it has to do with the Dynamic Relink settings. I attached a screendump. When I set the Working setting, Preferred Media... (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by Arie van Grinsven on Wed, May 21 2014
  • Two Problems, Possibly Related: Unable to AMA Link or Drag & Drop clips into bin

    Hi, I was running Composer 5.5.2 (which worked fine) on Windows 7 until a hard drive crash forced me to upgrade my internal main drive. As long as everything else was being installed I went ahead and upgraded to Composer 7.0.3, still on Windows 7. Thing is, whenever I try to drag a MOV (or any) file... (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by Eric on Wed, May 7 2014
  • AMA Link vs Import

    I have my media organized in my system in project folders. The media from my Canon are MXF files already. Would it make more sense to edit my projects with AMA Link than importing them into Media Composer? Would that save me computer drive space and make the sequence run more efficiently? Thank you! (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by Michele H on Wed, Apr 9 2014
  • Re: C300 MXF & Media Composer Workflow

    Finally, I re-installed my whole system and everything seems to be working fine now! I really can't say what was wrong, as my folder structure is still the same. My guess is that my number of files was so big; it took Avid about 15-20min before I could see the "SCANNING" dialog box. For... (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by JPBU on Thu, Mar 6 2014
Page 1 of 1 (8 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller