Latest post Thu, May 19 2011 2:01 PM by Joachim Claus. 19 replies.
Page 1 of 2 (20 items) 1 2 Next >
Sort Posts: Previous Next
  • Tue, May 17 2011 4:27 PM

    After installing patch 5.5.2 MC hangs on initializing search

    After I installed the patch 5.5.2 MC hangs on initializing search.

    Any solutions?

    Thanks in advance

    Geert

    Camcorder: Sony PXW-FS7K with Atomos Shogun monitor, Sony HDR-HC1E PAL ; PC: Asus motherboard X99 Pro USB 3.1 LGA2011, Intel 8 core (16 threads) CPU... [view my complete system specs]
  • Tue, May 17 2011 5:37 PM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 159,335

    Re: After installing patch 5.5.2 MC hangs on initializing search

    Geert, are you having any virus scanners or firewalls active.

    Also, as I can see that you are an old Liquider, do you happen to have Liquid still active on your system.

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Tue, May 17 2011 5:53 PM In reply to

    Re: After installing patch 5.5.2 MC hangs on initializing search

    I have Norton Internet Security active, and I have still Liquid on my system.

    I uninstalled the patch and MC 5.5.1 is working normal.

    Thanks for your input.

     

    Camcorder: Sony PXW-FS7K with Atomos Shogun monitor, Sony HDR-HC1E PAL ; PC: Asus motherboard X99 Pro USB 3.1 LGA2011, Intel 8 core (16 threads) CPU... [view my complete system specs]
  • Tue, May 17 2011 5:55 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,151
    • Points 217,275
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: After installing patch 5.5.2 MC hangs on initializing search

    ggeerits,

    I can definately tell you that having both MC and Liquid installed is what is causing 5.5.2 to not function properly... I am amazed that 5.5.1 is working. Both app's use the same licesning scheme which is why we dont support the use of both editing products on the same boot drive.  This will be changed in the future but the way it is now.

    marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Tue, May 17 2011 6:09 PM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 159,335

    Re: After installing patch 5.5.2 MC hangs on initializing search

    Nice to hear about the future licensing change Marianna, actually I, as Geert, had booth Liquid and MC 5,51 installed at the same system at the same time, that is however and most surely because of my dongle MC license.

    The free 30 days trial of PF and SS in 5,52, both SW activated of course ....  ,   broke even that .....

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Tue, May 17 2011 9:19 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,151
    • Points 217,275
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: After installing patch 5.5.2 MC hangs on initializing search

    ggeerits:

    After I installed the patch 5.5.2 MC hangs on initializing search.

    Any solutions?

    Thanks in advance

    Geert

    I am glad to hear that I am not alone on this one.

    1. I had a working 5.5.1 on my Win7 64bit Pro, FX3500 machine here at home. It was even working with some FX that causes some other peoples machines to hang.

    2. I downloaded the 5.5.2 patch.
    3. I patched the 5.5.1 to 5.5.2
    4. When I tried to boot up MC was hanging at "Intitialising Search"
    5. Every attempt to start MC hung at that point.

    6. I uninstalled 5.5.2, and even 5.5.1.
    7. I reinstalled 5.5.1

    8. It starts, but now it also has the FX problem that it didn't have before.

    So now my machine here has taken a step backwards.

    Last night I had at last a full install of 5.5.2 downloaded.
    I installed it (after uninstalling 5.5.1)  Same hanging on "Initialising Search".
    So I reinstalled 5.5.1
    Same FX problem still there.

    Hoping for a solution.

    Regards,
    Douglas

     

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Tue, May 17 2011 10:26 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,151
    • Points 217,275
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: After installing patch 5.5.2 MC hangs on initializing search

    Marianna:
    having both MC and Liquid installed is what is causing 5.5.2 to not function properly... I am amazed that 5.5.1 is working.

    Marianna,

    I remember another thread on this topic quite recently.

    Now I have had Avid Studio on my home machine!
    I can say that it was working together with MC 5.5.1 - but that is not the point of this thread.

    After I installed 5.5.2 , had the hanging on "initialising Search" problem, went back to 5.5.1 and had the FX problem, I uninstalled Avid Studio.
    But it looks like some remnants are still around I guess.
    Do you have the information about the "pixie folder" or something, so that I can clean out my home computer and try again?

    Right now I just arrived at the office, so it will be another 14 hours or so before I am home again.

    Thank you,

    Regards,
    Douglas

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Tue, May 17 2011 11:27 PM In reply to

    Re: After installing patch 5.5.2 MC hangs on initializing search

    After patching 5.5.2 from 5.5.1 in the middle of an EX project,

    everything works fine.

    The difference is that I have only MC installed.

    Desktop PC

     

    Corsair RM750X|Asus P8Z68 Deluxe(Gen3)|i7 2600K@4.4|Corsair 32G DDR3|PNY Quadro P2000(390.77)|Samsung 850 Pro SSD(OS) 256 GB|2x2TB WD RE4@RAID 0|2x500GB Mushkin SSD@RAID 0|LG BH16NS40|W10 Pro 64bit|Media Composer Software 2018.12 with Symphony Option on Dongle|2xHP 22'' Monitors|M-Audio AV30 Speakers.

     

    Larry as long as I live I will remember you.

     

    3 Heads Digital Films

  • Tue, May 17 2011 11:32 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,151
    • Points 217,275
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: After installing patch 5.5.2 MC hangs on initializing search

    sverkalo:

    After patching 5.5.2 from 5.5.1 in the middle of an EX project,

    everything works fine.

    The difference is that I have only MC installed.

    Thank you George.
    Here, on my studio/office machine there is no problem when I upgrade to 5.5.2 now.
    Here I have no Pinnacle stuff!

    So my next question is - what do I need to clean up in my home machine? What folders need to be deleted etc. to get rid off any Pinnacle remnants?

    Regards,
    Douglas

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Tue, May 17 2011 11:45 PM In reply to

    Re: After installing patch 5.5.2 MC hangs on initializing search

    Only Marianna or someone using other NLE's can answer to you.

    You know that I would if I knew the procedure.

    Desktop PC

     

    Corsair RM750X|Asus P8Z68 Deluxe(Gen3)|i7 2600K@4.4|Corsair 32G DDR3|PNY Quadro P2000(390.77)|Samsung 850 Pro SSD(OS) 256 GB|2x2TB WD RE4@RAID 0|2x500GB Mushkin SSD@RAID 0|LG BH16NS40|W10 Pro 64bit|Media Composer Software 2018.12 with Symphony Option on Dongle|2xHP 22'' Monitors|M-Audio AV30 Speakers.

     

    Larry as long as I live I will remember you.

     

    3 Heads Digital Films

  • Tue, May 17 2011 11:52 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,151
    • Points 217,275
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: After installing patch 5.5.2 MC hangs on initializing search

    sverkalo:
    You know that I would if I knew the procedure.

    Big Smile I know you would

    sverkalo:
    Only Marianna or someone using other NLE's can answer to you.

    I have already asked her. But now she is probably at home for the evening. Also I am not at home for at least another 14 hours. So there is no rush.

    Regards,
    Douglas

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Wed, May 18 2011 1:21 AM In reply to

    • LewS
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • West Palm Beach, FL
    • Posts 10,277
    • Points 132,650
    • Moderator: MCA PC

    Re: After installing patch 5.5.2 MC hangs on initializing search

    I ran into this testing the 5.5.2 installer over the weekend. My first solution was to create a new clean XP boot drive and install 5.5.2 on it and that worked.

    I have now gone back to my old MC boot drive which at one time did have Liquid installed on it and which has had every version of MC starting with 3 up to 5.5.1 installed on it and those all worked fine but I could not get 5.5.2 to load (stopped at Initializing Search). So tonight I uninstalled 5.5.2 from that drive and then did an XP Files and Folder search for pixie*.* (make sure to setup the search to include hidden files and folders). Once XP had located the pixie files and folders, and there were lots of them, I removed the Pixie folders and then all the Pixie.dll and Pixie.exe files related to Pinnacle and Avid. Then I reinstalled the MC suite and 5.5.2 ran correctly.

    Don't know what they changed between all the prior versions and this version, but it appears that if you ever had Liquid installed on your system with your current install of XP, then 5.5.2 will not run. You need to clear out the Pixie files and folders.

    Hope this helps.

    3.15GHz E8500 CPU, Intel MB w P35 chipset, 4GB memory, Pioneer DVD burner, onboard audio, nVidia Quadro FX1700 512MB , 2TB (4 x 500GB) Raid 0 on Vantec... [view my complete system specs]

    LewS

  • Wed, May 18 2011 1:29 AM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,151
    • Points 217,275
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: After installing patch 5.5.2 MC hangs on initializing search

    Thanks Lew,

    I just had an email from Marianna shortly before you posted this.
    She also gave instructions for the Pixie hunting! Geeked

    I have never had Liquid on my home machine.... but I did have a trial of AvidStudio - so I am guessing that I have had the same pixie problem. It was interesting to note, however, that Avid Studio and MC were working fine on my 5.5.1 install.
    It was only after I tried with 5.5.2 that I started to get the problems.

    I'll post here later, when I have had a chance to hunt down them darn pixies, and report on my success or failure.

    Regards,
    Douglas

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Wed, May 18 2011 1:41 AM In reply to

    • LewS
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • West Palm Beach, FL
    • Posts 10,277
    • Points 132,650
    • Moderator: MCA PC

    Re: After installing patch 5.5.2 MC hangs on initializing search

    Yes, I tried installing MC 5.5.2 on my Avid Studio Win 7 drive and it would not work although 5.5.1 was working on that drive. Again, it must be that 5.5.2 is not compatible with any Pinnacle versions of the Pixie registration system.

    3.15GHz E8500 CPU, Intel MB w P35 chipset, 4GB memory, Pioneer DVD burner, onboard audio, nVidia Quadro FX1700 512MB , 2TB (4 x 500GB) Raid 0 on Vantec... [view my complete system specs]

    LewS

  • Wed, May 18 2011 4:30 AM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 159,335

    Re: After installing patch 5.5.2 MC hangs on initializing search

    LewS:

    Yes, I tried installing MC 5.5.2 on my Avid Studio Win 7 drive and it would not work although 5.5.1 was working on that drive. Again, it must be that 5.5.2 is not compatible with any Pinnacle versions of the Pixie registration system.

    Yes, it seems to be the installs of Phrasefind and Scriptsync ( PF and SS, sorry for shortening earlier ) that now comes together with 5,52 and aren´t longer separate installs as with 5,51.

    I have uninstalled those on my Vista sys that also is dongle licensed and am now able to have both MC 5,52 and Liquid installed at the same time.

     

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

Page 1 of 2 (20 items) 1 2 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller