Latest post Wed, May 4 2011 5:15 PM by erik1185. 7 replies.
Page 1 of 1 (8 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Tue, May 3 2011 12:48 PM

    • fkurz
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Jan 23 2008
    • Posts 31
    • Points 380

    MC 5.0.3.9 - stereo-audio-mixdown error using crossfades

    Hello!

    I did a mix-down of a stereo-audio-track with cross-fades at start and end of one clip and got an incorrect result. As you can see on the attached image, the left channel of the mix-down seems to fade in and out smooth an correctly but the right channel has a hard cut in an and a not smooth fade out.

    Also when I playback the original stereo-track with the cross-fades, not the mix-down, it seems that left and right channel have slightly different audio levels during the fades.

    I can confirm this behavior also for the MC 5.0.3.8 and it occurs on two different machines, both are certified HP Z400 running win 7/64bit.

    Has anyone else encountered these errors?

    Regards
    Flo

     

     


    Avid MC 2018.2 symphony option HP Z820 Win 7 64Bit, SP 1 Mojo-DX Interface [view my complete system specs]
  • Tue, May 3 2011 12:55 PM In reply to

    Re: MC 5.0.3.9 - stereo-audio-mixdown error using crossfades

    fkurz:
    ...when I playback the original stereo-track with the cross-fades, not the mix-down, it seems that left and right channel have slightly different audio levels during the fades.

    In your audio project settings under the "effects" tab, make sure Dissolve midpoint attenuation is set for constant power, not linear.

     

    Newscutter Nitris DX 9.5.3.5 * Media Composer 5.5.3.6 (At Home on PC running XP Pro) * Symphony 6.5.2.1 (At home on MacBook Pro3,1 running 10.7.2) * Interplay... [view my complete system specs]

    Larry Rubin

    Senior Editor

    The Pentagon Channel

    www.pentagonchannel.mil

  • Tue, May 3 2011 1:10 PM In reply to

    • fkurz
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Jan 23 2008
    • Posts 31
    • Points 380

    Re: MC 5.0.3.9 - stereo-audio-mixdown error using crossfades

    Larry, thanks for your relpy!

    I just checked the audio effects setting and it is set to "constant power". So that could not be the reason.

     

     

     

    Avid MC 2018.2 symphony option HP Z820 Win 7 64Bit, SP 1 Mojo-DX Interface [view my complete system specs]
  • Wed, May 4 2011 11:48 AM In reply to

    Re: MC 5.0.3.9 - stereo-audio-mixdown error using crossfades

    This is a bug, and it's in 5.5.1 too.

    If you set the audio effects to linear, you get an even response on the left and right part of the stereo clip. If you set audio effects to constant power, then the constant power is only maintained on the left channel.

    I'll escalate.

    Media Composer /w Symphony option | PT-HD | Win7Pro64 HP | OSX MBP | ISIS5000 | Nitris DX | Artist Mix & Transport & Color | AJA T-Tap | Decklink... [view my complete system specs]
  • Wed, May 4 2011 11:53 AM In reply to

    • fkurz
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Jan 23 2008
    • Posts 31
    • Points 380

    Re: MC 5.0.3.9 - stereo-audio-mixdown error using crossfades

    thanks a lot!

    Avid MC 2018.2 symphony option HP Z820 Win 7 64Bit, SP 1 Mojo-DX Interface [view my complete system specs]
  • Wed, May 4 2011 12:03 PM In reply to

    Re: MC 5.0.3.9 - stereo-audio-mixdown error using crossfades

    Thank you. Good catch.

    Media Composer /w Symphony option | PT-HD | Win7Pro64 HP | OSX MBP | ISIS5000 | Nitris DX | Artist Mix & Transport & Color | AJA T-Tap | Decklink... [view my complete system specs]
  • Wed, May 4 2011 4:46 PM In reply to

    Re: MC 5.0.3.9 - stereo-audio-mixdown error using crossfades

    Confirmed as a bug. Logged as UDevC00155998.

    Media Composer /w Symphony option | PT-HD | Win7Pro64 HP | OSX MBP | ISIS5000 | Nitris DX | Artist Mix & Transport & Color | AJA T-Tap | Decklink... [view my complete system specs]
  • Wed, May 4 2011 5:15 PM In reply to

    • erik1185
    • Top 100 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • USA
    • Posts 1,063
    • Points 13,095

    Re: MC 5.0.3.9 - stereo-audio-mixdown error using crossfades

    Job ter Burg:
    Confirmed as a bug. Logged as UDevC00155998.

    Awesome! I'v been complaining about this one since 5.0.x.

    Late 2013 MacBook Pro, 2.4 GHz Intel Core i5, 8 GB RAM, Intel Iris 1536 MB Graphics [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (8 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller