Latest post Sat, Feb 3 2018 1:47 AM by diegovillalba. 9 replies.
Page 1 of 1 (10 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Mon, Feb 8 2016 12:51 AM

    MC 8.5.0 hanging on initializing Import/Export

    I can't start Media Composer 8.5.0 ... it is freezing when it should initializing Import/Export. Does anyone know what I have to do to start MC 8.5.0?
    Thanx

     

    Mac OSX 10.11.3 (El Capitan)

    MC 8.5.0

  • Mon, Feb 8 2016 3:53 PM In reply to

    Re: MC 8.5.0 hanging on initializing Import/Export

    How long have you let it go?  Shouldn't be more than a couple of minutes, but sometimes that first launch takes longer.

    While it doesn't seem to hang at AVX2 plugins, there are some plugins which are preventing MC from launching.  Perhaps termporarily emptying the /Library/Application Support/Avid/AVX2_Plugins folder might help?

    Symphony v8.8 | OS 10.11.6 • Nitris DX • 12-core MacPro (Mid 2012) • 36 GB RAM • Facilis Terrablock 24EX [view my complete system specs]

    -- Kevin

  • Wed, Feb 10 2016 8:10 AM In reply to

    • oatbean
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Washington DC area
    • Posts 130
    • Points 1,705

    Re: MC 8.5.0 hanging on initializing Import/Export

    Mine hangs several times per day on export. Way more than a couple of minutes! (what should take 3mins estimates out at 40 minutes before I force quit). I can't even quit out of the export tool using cmd +. The time indicator and Est. numbers move but functionally, it's frozen. This is a really bad problem. I hope Avid fixes this soon.

    My clients are already pushing me towards Premiere. They don't edit a lot so they don't really appreciate Avid from that standpoint. I've been using Avid for 20+ years. I certainly don't want to fully go the Adobe route but when my client sees these basic things not working right it gets harder for me to keep making excuses for Avid. Pretty please Avid. Pretty please.

     

     

     

     

    MacBook Pro (Retina, Mid 2012) OSX Yosemite 10.10.3 2.7 GHz Intel Core i7 16 GB 1600 MHz DDR3 NVIDIA GeForce GT 650M 1024 MB Mac MC 8.4.0 (software... [view my complete system specs]
  • Wed, Feb 10 2016 3:46 PM In reply to

    Re: MC 8.5.0 hanging on initializing Import/Export

    oatbean,

    The OP is referring to MC starting, not importing and exporting of media.  There are sevefral other threads of people having issues with h264s.  If you could find one and post your exact specs you use to export that would be helpful.

    Symphony v8.8 | OS 10.11.6 • Nitris DX • 12-core MacPro (Mid 2012) • 36 GB RAM • Facilis Terrablock 24EX [view my complete system specs]

    -- Kevin

  • Wed, Feb 10 2016 4:01 PM In reply to

    • oatbean
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Washington DC area
    • Posts 130
    • Points 1,705

    Re: MC 8.5.0 hanging on initializing Import/Export

    Under a crazy tight deadline (been working 45 straight hours. political season) so can't be too specific now. But, Yes, some of them were h264s but I was also haveing the exact same issues with AppleProResLT. Never in 20+ years can I remember having a problem simply exporting from Avid. Not something you want to be dealing with at 3:38am, working round the clock, with lots more work still to go.

     

    I'll try to write more of the specifics when this fog of war has cleared. In the meantime just know it's not specifically realated to h265s.

    MacBook Pro (Retina, Mid 2012) OSX Yosemite 10.10.3 2.7 GHz Intel Core i7 16 GB 1600 MHz DDR3 NVIDIA GeForce GT 650M 1024 MB Mac MC 8.4.0 (software... [view my complete system specs]
  • Thu, Feb 25 2016 9:44 PM In reply to

    • Scott Abraham
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Aug 11 2015
    • Toronto, Canada
    • Posts 4
    • Points 70

    Re: MC 8.5.0 hanging on initializing Import/Export

    I had the same problem after upgrading to MC 8.5.0 & OSX El Capitan. MC would not launch, hung at Initialize AVX2 host.

    I emptied /Library/Application Support/Avid/AVX2_Plugins folder & it started up!

     

    Scott

    Macbook Pro Retina 2013, Avid MC 8.4, OSX 10.10.4 Yosemite [view my complete system specs]
  • Fri, Feb 26 2016 2:25 AM In reply to

    • jdcoletv
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Aug 16 2011
    • Posts 82
    • Points 990

    Re: MC 8.5.0 hanging on initializing Import/Export

    This sounds like a similar problem to my inability to import or export with 7.05 and 6. Hangs and then crashes. Had to move over to the Adobe Product and rebuild the project to get the job out. 

    MacBook Pro (15-inch, 2017) running with 16gb and Sierra (10.12.6), Radeon Pro 560 4096 MB. [view my complete system specs]

    Regards,
    Jeremy

  • Sat, Oct 28 2017 5:53 PM In reply to

    • thevidiot
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Oct 28 2017
    • Posts 1
    • Points 15

    Re: MC 8.5.0 hanging on initializing Import/Export

     

    • Two years later and on a Windows 10 based system, this fix still worked!  I renamed the AVX2_Plugins folder to AVX2_Plugins.bak.  Problem solved!  Thanks!

     

  • Wed, Nov 1 2017 4:58 PM In reply to

    • RalphC
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Wed, Sep 2 2015
    • Posts 1,814
    • Points 20,015
    • Avid Customer Advocate
      Avid Customer Service
      Avid Employee
      SystemAdministrator

    Re: MC 8.5.0 hanging on initializing Import/Export

    thevidiot:

     

    • Two years later and on a Windows 10 based system, this fix still worked!  I renamed the AVX2_Plugins folder to AVX2_Plugins.bak.  Problem solved!  Thanks!

     

    Yes Glad you're up and running.

    MacBook Pro 15 2018 Intel Core i7 2.6GHz Mac 10.13.6 Intel UHD 630. [view my complete system specs]
  • Sat, Feb 3 2018 1:47 AM In reply to

    Re: MC 8.5.0 hanging on initializing Import/Export

    Hi, I've just have the same problem but in MC 8.9.4.

    It was a P2 driver, not the AMA, the one you use for the P2 car reader. I think it was vs 2.27. 

    The weird thing is that I have installed in other MC stations that are working correctly.

    HTH!

    Regards.


    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Hol, tuve el mismo problema pero en MC 8.9.4.

    Era un driver de P2, no el de AMA, si no el que se necesita para el lector de P2, creo q era versión 2.27.

    Lo raro es que lo tengo instaladio en otras estaciones de MC q estan trabjando de manera correcta.

    Espero que los ayude.

    Saludos

     

    * Avid Media Composer 8.6.5 * MacBook Pro 8,3

Page 1 of 1 (10 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller