Latest post Sat, Nov 26 2011 9:16 AM by Henk. 48 replies.
Page 3 of 4 (49 items) < Previous 1 2 3 4 Next >
Sort Posts: Previous Next
  • Sun, Nov 20 2011 10:31 AM In reply to

    • Henk
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Netherlands
    • Posts 281
    • Points 3,925

    Re: Startup problems mc6--please help

    Did it, but there is no .exe file or another file that will running.

    Is this for MAC users ? I am using W7.

    Recom Powerstation black with Recom Pro Engine M850 Power/ Processor Intel Core i7 920,s1366 2,66Mhz QPI/ Memory = 2 x 3 x 2Gb (total 12Gb)/ 2 HD 750Gb... [view my complete system specs]
  • Sun, Nov 20 2011 10:43 AM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 159,335

    Re: Startup problems mc6--please help

    Henk, as you just have made a total clean install after a system wipe I cannot see that this workflow with uninstalling old applications is related to you.

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Sun, Nov 20 2011 10:54 AM In reply to

    • Henk
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Netherlands
    • Posts 281
    • Points 3,925

    Re: Startup problems mc6--please help

    I try everything to get it work.

    Just to can go on I installed Avid Studio and after a restart try to open MC6...not even the trial is working anymore..get the message "Avid Pixie Licensing Util is not working anymore" Now I have the same as before installing W7 again.

    Both are Avid programm's but they do not like to be on the same system ??

    Big SmileAvid Studio start upBig Smile

    Outside it is 0 degrees C, the sun is shining..I will take a walk the next hoursBig Smile

    Recom Powerstation black with Recom Pro Engine M850 Power/ Processor Intel Core i7 920,s1366 2,66Mhz QPI/ Memory = 2 x 3 x 2Gb (total 12Gb)/ 2 HD 750Gb... [view my complete system specs]
  • Sun, Nov 20 2011 11:15 AM In reply to

    Re: Startup problems mc6--please help

    Henk:

    Outside it is 0 degrees C, the sun is shining..I will take a walk the next hoursBig Smile

    That's the best thing to do.

    Give my love to Vincent if you see him around.

    Desktop PC

     

    Corsair RM750X|Asus P8Z68 Deluxe(Gen3)|i7 2600K@4.4|Corsair 32G DDR3|PNY Quadro P2000(390.77)|Samsung 850 Pro SSD(OS) 256 GB|2x2TB WD RE4@RAID 0|2x500GB Mushkin SSD@RAID 0|LG BH16NS40|W10 Pro 64bit|Media Composer Software 2018.12 with Symphony Option on Dongle|2xHP 22'' Monitors|M-Audio AV30 Speakers.

     

    Larry as long as I live I will remember you.

     

    3 Heads Digital Films

  • Mon, Nov 21 2011 10:07 AM In reply to

    • Henk
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Netherlands
    • Posts 281
    • Points 3,925

    Re: Startup problems mc6--please help

    Update:

    Recieved a mail from Marianna to call support, but I will first finish a small project in Avid Studio because this application is working and this job I can do with Studio.

    Because I have after installing Avid Studio the License problems with MC6 again, and also the trial version is not available anymore I will clean my system again after this project and install W7 again.After that I assume I have the same activation problem again and then I will call support....Maybe I have luck and are the problems solved by then.

     

    Recom Powerstation black with Recom Pro Engine M850 Power/ Processor Intel Core i7 920,s1366 2,66Mhz QPI/ Memory = 2 x 3 x 2Gb (total 12Gb)/ 2 HD 750Gb... [view my complete system specs]
  • Tue, Nov 22 2011 6:44 AM In reply to

    Re: Startup problems mc6--please help

    I had the same problem trying to activate.  You may have a "MC 5.5 to MC6" Serial Number.  But if you never loaded MC 5.5, then you will need a MC 5.0 to MC 6.0 serial number.  This worked for me.  Let Marianna know.

    Hope this helps,

    David

    AMD Phenom II 1090T Six-Core processor, 12GB DDR3 RAM, ATI Radeon HD 5770 video card with 1 GB memory, HDMI, onboard RealTek HD audio ports, analog and... [view my complete system specs]
  • Fri, Nov 25 2011 9:36 AM In reply to

    • Henk
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Netherlands
    • Posts 281
    • Points 3,925

    Re: Startup problems mc6--please help--Solved

    Marianna send me a mail to contact support, did this morning a clean install and called support, the first time they helped me it was still not working, so called again and then they needed also my serial for 5.5 and after that everything works.

    But now I like to install also Avid Studio and after the first time I did I had problems with starting MC , so I will make a new forum item with this subject.

    Recom Powerstation black with Recom Pro Engine M850 Power/ Processor Intel Core i7 920,s1366 2,66Mhz QPI/ Memory = 2 x 3 x 2Gb (total 12Gb)/ 2 HD 750Gb... [view my complete system specs]
  • Fri, Nov 25 2011 9:44 AM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 159,335

    Re: Startup problems mc6--please help--Solved

    Thanks a lot Henk for doing so many tries with this, you are helping a lot of users I think.

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Fri, Nov 25 2011 10:15 AM In reply to

    • Henk
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Netherlands
    • Posts 281
    • Points 3,925

    Re: Startup problems mc6--please help--Solved

    mjolnarn:

    Thanks a lot Henk for doing so many tries with this, you are helping a lot of users I think.

    I lot of users has helped me from starting with MC till now, so if this is helping others then was it worth all the time it took to get MC6 working.

    Now I can also starting to solve the AVCHD versus Avid dvd problems.

    Recom Powerstation black with Recom Pro Engine M850 Power/ Processor Intel Core i7 920,s1366 2,66Mhz QPI/ Memory = 2 x 3 x 2Gb (total 12Gb)/ 2 HD 750Gb... [view my complete system specs]
  • Fri, Nov 25 2011 10:23 AM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 159,335

    Re: Startup problems mc6--please help--Solved

    Henk:

    Now I can also starting to solve the AVCHD versus Avid dvd problems.

    Yes, I have an opened, still unanswered thread about it, I´m sure you have noticed ...

     

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Fri, Nov 25 2011 2:17 PM In reply to

    • amirox
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Jan 19 2010
    • Germany
    • Posts 76
    • Points 800

    Re: Startup problems mc6--please help--Solved

    hi,

    i read most of your long thread about the avid dvd problem, i think this is only a workflow problem, i never had any problem with avid mc qtref out to avid dvd, not with bluray not with dvd.

    what you have to check is: field dominance must be correct and you must sure, that no process is doing any kind of deinterlacing!!! So any Softwareplayer (besides Quicktimeplayer) is doing Deinterlacing. If you are not able to deactivate the deinterlacer, you are not able to proof, if anything is going right!!

    That your cars / fast movements are unsharp, has nothing to do with avchdcodec compression, it is only depending on exposure time inside of the format/camera. If you look to fast movements on a computer lcd-screen then while playing any moved object look more unsharp as when you stop playing, that is a problem with your mind cause by "hold typed display technology" where your mind recognized two pictures together and your mind is rendering a edgeblure while the display is showing the second pictuer over the last. So the sharpness of movements can only bee figured out with fast TV with minumun 200Hz - 600 Hz ore with class one Broadcast Displays with blackframe insertion (or stop playing).

    If your movements are shuttering, that can have many reasons: one is: if you look /proof with your computerdisplay and a software dvd-Player then mostly you get a shutter effekt what is mostly caused by mismatch of Frequenzes: your film has 1080i50 but your deintlacer is doing 1080p25 but your display/graphiccard is doing may be: 1920x1200@60Hz  99% of computer displays are running at 60 Hz. So if you playback 25p on 60p you get what is called "Motion-Judder" on top you have "motion-shutter" cause you reduced 50i to 25p.

    There are different deinterlace algorythems: one is "Frameblending" what your screenshot from the avid-dvd-authored dvd-player shows is such kind. But this could also caused by the downscaling inside of avid-dvd from 1080i50, what you never ever should do!

    For Standard Def. =SD -DVDs you should do a professional downconvert by hardware to receive max sharpness and good antialiasing etc. if you don't have the budget then you should change the format inside of your avid-Projekt to sd and then do a mixdown in SD and then do an extra qtref for avid dvd and use this only for SD. Then you can be sure you will not have any issue with blended fields when you use a hardware dvdplayer connected to a TV.

    you mentioned you had also problems with the bluray, that could not really be the same as with the sd-dvd. Otherwise your settings inside avid-dvd do not match correct to your format (for the first time using avid dvd you have to switch the settings to pal otherwise you are working with 29 fps and the result would be also frameblendings). And also here for proofing correct you must connect a hardwareplayer to your HDTV via HDMI and both must set to the correct format! And no scaler should work between both devices (like receivers etc)

    here is a frame of two fields from 1080i50: look pixelnativ to it the you see both field together, that also makes movements looking more unsharp if you dont deinterlace this for a computerscreen:

     

     

     

     

     

     if you scale down in a bad way (line skipping) then you see interferences like this: also if you switch your avid project from 1080i50 to 1080p25 than you see both fields flickering at the hd-video output or like this screenshot here also in your timeline-record-windows of the mediacomposer. that could be used as a proof if you have real interlaced stuff in your timeline

     

    hopefully these infos can help you to figure out your workflow failure.

    regards Michael Radeck - AVID-Trainer at www.handsonhd.de

    HP XW8600 Z800 MacPro Nehalem MC v4.x Symphony Nitris DX v4 DS v10.3 Unity 5.1.3, Interplay 1.6.2 [view my complete system specs]

    thx

    Michael Radeck

    Productspecialist, Postsupervisor, Post-Trainer, AVID ACSR MC, DS,
    Interplay, Unity, ISIS, Airspeed...
    Iridas Speedgrade, Adobe Studio, Apple FCS

    Trainer www.handsonhd.de

  • Fri, Nov 25 2011 2:36 PM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 159,335

    Re: Startup problems mc6--please help--Solved

    Michael, despite all your nice titles into the bottom of your post you are very wrong here, sorry to say, there are some very serious problems with how Rovi ( Avid Dvd ) handles the combination of both downscaling Hd to Sd and at the same time keeps the interlaced structure.

    I have made quite deep researchs on this subject.

    From what I know the very expensive Cinevision cannot do this either, you have no preset for that, you have to import SD media into it to be able to encode to DVD.

    Maybe they should send a mail to Innobits ( = Bitvice ) and ask them how to do it ...

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Fri, Nov 25 2011 5:48 PM In reply to

    • amirox
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Jan 19 2010
    • Germany
    • Posts 76
    • Points 800

    Re: Startup problems mc6--please help--Solved

    no any what i wrote is correct: may bee you don't read my long answere complete: i also said

    "But this could also caused by the downscaling inside of avid-dvd from 1080i50, what you never ever should do!"   I should add: you should always test before using it (espacially after upgrades again), but the downscale quality overall (sharpness) of many softwarescalers is also mostly not acceptable (even inside of avid), there are better workflows where you have more controll over the quality) So that is what you find out, i only assumed that this is the may be the problem, cause i had never the idea to do a downscale in a consumer DVD-Authoring, cause many software-downscalers can not handle even interlaced stuff right... (have a look to youtube then you will see many problems like the second screenshot i provided)

    With the other infos i only wanted to help "Henk" to better understand what is going on there... such problems to analyse is very complex if you don´t use the right tools. The whole thread is showing that the know how about technical details is very low.

    HP XW8600 Z800 MacPro Nehalem MC v4.x Symphony Nitris DX v4 DS v10.3 Unity 5.1.3, Interplay 1.6.2 [view my complete system specs]

    thx

    Michael Radeck

    Productspecialist, Postsupervisor, Post-Trainer, AVID ACSR MC, DS,
    Interplay, Unity, ISIS, Airspeed...
    Iridas Speedgrade, Adobe Studio, Apple FCS

    Trainer www.handsonhd.de

  • Fri, Nov 25 2011 5:53 PM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 159,335

    Re: Startup problems mc6--please help--Solved

    Michael, I have answered to this in one of the other, multiple posts, you posted, can´t understand why you did that.

    We seem to agree, Rovi needs to fix this

     

    Michael, despite all your nice titles into the bottom of your post you are very wrong here,

    Michael, you aren´t wrong at all, we seem to have the same opinion

    But this could also caused by the downscaling inside of avid-dvd from 1080i50, what you never ever should do!

    Exactly my point, it´s an error in the encoder, we , the users, have waited for a fix for a long long time ...

    Avid have done their homework, now it´s time for Rovi to do it ..

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Sat, Nov 26 2011 8:18 AM In reply to

    • Henk
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Netherlands
    • Posts 281
    • Points 3,925

    Re: Startup problems mc6--please help--Solved

    amirox:

    With the other infos i only wanted to help "Henk" to better understand what is going on there... such problems to analyse is very complex if you don´t use the right tools. The whole thread is showing that the know how about technical details is very low.

    Thanks Richard for your help , and you are right, my know of the technical details are low concerning this problem, that's the reason I put it on this forums , I just try to make a nice BluRay from my movies and when this is not happen I try  to get the info from this forums.

    I am glad that a lot of people try to help and I also noticed that I am not the only person with this problem. Till now I have only problems with the AVCHD files, tape gives no problems , so if I have to use AVCHD I go to Avid Studio and there everything is working , the resulting BluRay looks very good.

    But..I like to do it in MC and I hope that with this new version it will work for me.

    I just need a good workflow for getting the expecting results and knowing all the technical details would be good but I am not a professional editor (but a retired development engineer) and  I am using MC just for a year now (coming from Liquid Edition) and already learned a lot just by reading the forum.

    Thanks for helping me .

    Recom Powerstation black with Recom Pro Engine M850 Power/ Processor Intel Core i7 920,s1366 2,66Mhz QPI/ Memory = 2 x 3 x 2Gb (total 12Gb)/ 2 HD 750Gb... [view my complete system specs]
Page 3 of 4 (49 items) < Previous 1 2 3 4 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller