Latest post Tue, Jul 19 2011 4:04 PM by Job ter Burg. 6 replies.
Page 1 of 1 (7 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Tue, Jul 19 2011 2:07 PM

    • ibbymiiro
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Jul 19 2011
    • Posts 4
    • Points 40

    RED AMA imported clips turning orange after Autosync

    Hi all

    I am having some major issues working with RED. I import my R3D clips using 'link to AMA' and once in the Avid I import my audio which has matching TC. I then use Autosync and select sync using TC but the resulting sub clip that Avid creates in orange. I have tried this on different suites and the results are the same, also i have had someone off-site try to sync the R3d files and they get the same results.

    if I try to batch transcode the clips Avid Crashes, also if I try to transcode with Metafuze it also crashes.

    Has anyone expreiced this issue and know of how to fix this.

    Avid MC 5.51  

    Quicktime 7.6.9

    RED clips @ 25fps

    thanks in advance for all you help

     

  • Tue, Jul 19 2011 2:10 PM In reply to

    Re: RED AMA imported clips turning orange after Autosync

    Does the image turn orange, or does the color code of the clip turn to orange?
    Media Composer /w Symphony option | PT-HD | Win7Pro64 HP | OSX MBP | ISIS5000 | Nitris DX | Artist Mix & Transport & Color | AJA T-Tap | Decklink... [view my complete system specs]
  • Tue, Jul 19 2011 2:16 PM In reply to

    Re: RED AMA imported clips turning orange after Autosync

    Do you know what build of RED camera was used?

    Can you upload a short clip that causes the crash for you?

     

    ACI Moderator. I'm not employed by Avid or work for them. I just do this in my spare time. Normally using the current Media Composer version on My... [view my complete system specs]

     

    Broadcast & Post Production Consultant / Trainer  VET

     

    T 07581 201248 | E pat@vet.co.uk | W www.vet.co.uk |


    Media Composer V8.2 Review Background Render

    -

    Follow me on Twitter Pat_H_VET

    Filed under:
  • Tue, Jul 19 2011 2:56 PM In reply to

    • ibbymiiro
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Jul 19 2011
    • Posts 4
    • Points 40

    Re: RED AMA imported clips turning orange after Autosync

    Hi Job

    The image turns Orange, and in 'set sour setting' on the subclip all i get is black.

     

    ibby

  • Tue, Jul 19 2011 3:17 PM In reply to

    • ibbymiiro
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Jul 19 2011
    • Posts 4
    • Points 40

    Re: RED AMA imported clips turning orange after Autosync

    Hi Pat 

    I have uploaded a sample onto vimeo here (http://vimeo.com/user909042/videos )

    I am know it was RED ONE. I am trying to get more info will post ASAP

     

    thnaks again

     

  • Tue, Jul 19 2011 3:32 PM In reply to

    • ibbymiiro
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Jul 19 2011
    • Posts 4
    • Points 40

    Re: RED AMA imported clips turning orange after Autosync

    Hi  Pat 

    The Red Camers is  Build 30.6 or 30.7 with the latest colour science.

  • Tue, Jul 19 2011 4:04 PM In reply to

    Re: RED AMA imported clips turning orange after Autosync

    What happens if you select the synced clips, right-click and choose 'Refresh' -> Source Settings? I also notice the format of the clip changes. Can you set it to 'Letterbox' in the Reformat column of the bin?
    Media Composer /w Symphony option | PT-HD | Win7Pro64 HP | OSX MBP | ISIS5000 | Nitris DX | Artist Mix & Transport & Color | AJA T-Tap | Decklink... [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (7 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller