Latest post Thu, Jun 7 2018 10:50 PM by Vladimir. 3 replies.
Page 1 of 1 (4 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Wed, Jun 6 2018 7:57 PM

    • jdrouette
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Vancouver, Canada
    • Posts 359
    • Points 4,720

    Trim to Fill stopped working on > HD clips

    I'm baffled as to why the Trim to Fill effect has suddenly stopped working in my current 23.976 UHD project. Up until this week, the effect worked properly, but now no matter what the clip I apply it to, nothing happens. The clip trims as if the effect had not been applied and the speed remains the same. I've tried the effect on several different clips, and the only other effect on the clips is a color adaptor.

    As far I have tested, this seems limited to higher than HD clips. No problem in a native HD project. Strangely enough, clips transcoded from 4K sources to HD in an HD project don't take the effect, either.

    I've tried rolliing back from v2018.5 to 2018.4, changing user settings, deleting project and site settings, none of which has made a difference.

    What else could be causing this?

    Thanks for any clues.

    jd

    Avid Media Composer 2018.10 Symphony option, Avid Artist DNxID on macOS 10.14, iMac Pro (2017) 10-Core, 3.0GHz Intel Xeon W, Turbo Boost up to 4.5GHz,... [view my complete system specs]
  • Thu, Jun 7 2018 2:21 PM In reply to

    • Vladimir
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Apr 1 2014
    • Kiev, Ukraine
    • Posts 11
    • Points 125

    Re: Trim to Fill stopped working on > HD clips

    Trim to fill effect never worked properly on clips with FrameFlex adapters. Try to change format of your project to match the raster dimension of your clips.

    MacBook Pro 15" 2014 OSX 10.11.6 MC 8.8 [view my complete system specs]
  • Thu, Jun 7 2018 4:29 PM In reply to

    • jdrouette
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Vancouver, Canada
    • Posts 359
    • Points 4,720

    Re: Trim to Fill stopped working on > HD clips

    Thank you, Vladamir. That explains it.

    Unfortunately for me, the footage was shot at 6K and transcoded at the source size. I could only create a new project at the custom size and not switch rasters on my current project.

    Hopefully Avid will eventually solve this issue.

    jd

    Avid Media Composer 2018.10 Symphony option, Avid Artist DNxID on macOS 10.14, iMac Pro (2017) 10-Core, 3.0GHz Intel Xeon W, Turbo Boost up to 4.5GHz,... [view my complete system specs]
  • Thu, Jun 7 2018 10:50 PM In reply to

    • Vladimir
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Apr 1 2014
    • Kiev, Ukraine
    • Posts 11
    • Points 125

    Re: Trim to Fill stopped working on > HD clips

    Support case created.

    MacBook Pro 15" 2014 OSX 10.11.6 MC 8.8 [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (4 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller