Latest post Mon, Jan 15 2018 3:47 PM by Fish. 3 replies.
Page 1 of 1 (4 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Mon, Jan 15 2018 12:52 AM

    • Fabz
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Jan 8 2018
    • Posts 3
    • Points 80

    issues with relinking older files

    I'm working in a newer project set up in HD 1080 but need to access older files that were set up as dailies in an older project.  this older project was set up on a different version of media composer from a different computer, and the files are probably not in the same format.  When I try to re-link the files, which are offline, I check all the boxes so that it might accept a wide range of material and options, but once I submit, the computer doesn't even seem to think about it, it directly tells me that it can't do it.

    In other versions of media composer (i'm working off the newest one, rented month to month), it would ask where to find the media if it couldn't automatically connect.  I don't see that option here beyond what drive to select.

    Can anyone help?

    thank you!

    Filed under: ,
  • Mon, Jan 15 2018 2:03 AM In reply to

    Re: issues with relinking older files

    You could try making a new bin in your current project and the Link to the original media files (wherever they are on your current computer) of the missing media.

    When this media has Linked to the new bin and, IF you are lucky, your original Linked media will  magically now be online.

  • Mon, Jan 15 2018 8:14 AM In reply to

    • Martin Fox
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Mar 14 2014
    • Sydney Australia
    • Posts 133
    • Points 1,370

    Re: issues with relinking older files

    Are you using the “Ama relink command” or the relink to meadiafiles command?

    iMac Retina27 late 2017 4.5Gz i7 40GB AMD 8GB with Sata Raid OS 10.13 MC 8.9.4 BMD mini monitor with Eizo monitor [view my complete system specs]
  • Mon, Jan 15 2018 3:47 PM In reply to

    • Fish
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Sat, Oct 15 2005
    • Filet Post, Halifax NS
    • Posts 474
    • Points 5,765

    Re: issues with relinking older files

    There are a couple of quirks about relink that can be counter-intuitive and really mess you up.

    First make sure you select “All drives” as I’ve found pointing the to drive can actually interfere with the relink. You’d think otherwise. Make sure you choose ANY VIDEO FORMAT as being too specific can also cause it to get flustered. I’ve never found “Load media database” and waiting for that to scan to be at all helpful. The MC pretty much knows what it has to play with at all times so the forced scan may seem helpful but can actually prove to be an excessive time waster. If none of that helps, only then is it time to start messing with things like matching file name options, etc. That ’s the last prayer option because usually the MC sorts it out with the earlier steps. You may also want to try “import media’ navigate to your media folder and choose the msmMMOB.mdb file which can force import all the master clips into a bin. Sometimes once the MC sees the media there it may ripple though other sequences and sub-clips.
    2012 Westmere MacPro 2 x 2.66 GHz 6-Core Intel Xeon) 6 GB 1333 MHz DDR3 ECC ATI Radeon HD 5870 1024 MB As of Jan 2015 - OS X 10.9.5 (13F34) [view my complete system specs]

    AVID man, AVID fan (since 1993 with version 4.5 - before multiple tracks!)...like to solve my own problems and I try not to bother anyone unless I'm really stumped.

Page 1 of 1 (4 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller