Latest post Sat, Dec 16 2017 5:00 AM by Jason Sedmak. 3 replies.
Page 1 of 1 (4 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Wed, Dec 13 2017 4:55 PM

    • wheelhouse
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Dec 13 2017
    • New York, NY
    • Posts 1
    • Points 35

    Avid will not rebuild database files. All media offline.

    Hi all,

    I'm having trouble getting my Avid project back online. All my media is in the Avid Mediafiles folder, however every clip is offline and unable to relink to any media. I've tried some of the following fixes below with no luck.

    • Clip > Relink. No media found
    • Delete database files in each number folder within Avid Mediafiles. Avid has not rebuilt these files upon restart.
    • Created new numbered folders on the same drive and moved all media.
    • AMA link to MXF files in these folders. Media will not connect, and the console asks me to "choose AMA plugin"
    • Import bin into new project. Still offline.
    Any ideas? This issue is now holding up an urgent project! Thanks in advance

  • Wed, Dec 13 2017 10:25 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,079
    • Points 216,495
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Avid will not rebuild database files. All media offline.

    what version?

    what OS?

    what drives?

    Kinds of drives?

     

    help us help you and update your specifiations to include what the system is all about and the MC Version too.

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Wed, Dec 13 2017 10:40 PM In reply to

    Re: Avid will not rebuild database files. All media offline.

    Try creating some tone media on that media drive. That should "test@ permissions

    You can't AMA link to Avid media files stored in the Avidmediafiles folder.

    Media tool shows you whats there.

    You don;t say how your Avid media went off line? what caused that may be a clue.

    ACI Moderator. I'm not employed by Avid or work for them. I just do this in my spare time. Normally using the current Media Composer version on My... [view my complete system specs]

     

    Broadcast & Post Production Consultant / Trainer  VET

     

    T 07581 201248 | E pat@vet.co.uk | W www.vet.co.uk |


    Media Composer V8.2 Review Background Render

    -

    Follow me on Twitter Pat_H_VET

  • Sat, Dec 16 2017 5:00 AM In reply to

    Re: Avid will not rebuild database files. All media offline.

    Pat's suggestion is best place to start, because if your databases aren't getting rebuilt, than there's something suspect with whatever kind of media system you are using (i.e., local vs. NAS, etc.).  By creating simple media on that volume, you are initiating a functional MXF location, and I'd bet if you moved your old media into this newly created folder, it would rebuild.

    J

    Hackintosh OC'd 4.2 i7-1070 9GB-32 GB RAM-Solid State Boot-8x Fibre to Terrablock Currently running 10.13.4 Symphony 2018.9.0 [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (4 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller