Latest post Fri, Jun 8 2018 3:49 PM by Marianna. 12 replies.
Page 1 of 1 (13 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Mon, Sep 4 2017 12:19 AM

    • Mark A
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Sydney
    • Posts 83
    • Points 1,010

    Animatte Problems

    Applying animatte to a clip, when going into effect mode and trying to draw a matte the viewer flashes between a negative image and normal whenever the cursor is moved. No matte is drawn and force quit is needed to get out. It is a fresh install of MC software. Only happens on one machine.

    MC 8.9.1    OS 10.12.6

     

    cheers

    Mark

     

     

     

    Imac 5k 4GHz I7 16GB ram 10.12.6 MC8.9.1 [view my complete system specs]
  • Tue, Sep 5 2017 5:29 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,893
    • Points 214,140
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Animatte Problems

    Let me take a look Mark

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Tue, Sep 5 2017 11:40 PM In reply to

    • Mark A
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Sydney
    • Posts 83
    • Points 1,010

    Re: Animatte Problems

    Happens also using region stabilize effect but not tracker in Blend 3D

     

    M

    Imac 5k 4GHz I7 16GB ram 10.12.6 MC8.9.1 [view my complete system specs]
  • Wed, Sep 6 2017 4:53 PM In reply to

    Re: Animatte Problems

    There is a bug with (I believe) the free drawing tool. Do you have issues if you use another tool (like rectangle or oval)?

    Symphony v8.8 | OS 10.11.6 • Nitris DX • 12-core MacPro (Mid 2012) • 36 GB RAM • Facilis Terrablock 24EX [view my complete system specs]

    -- Kevin

  • Wed, Sep 6 2017 10:42 PM In reply to

    • Mark A
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Sydney
    • Posts 83
    • Points 1,010

    Re: Animatte Problems

    Yes it happens when using rectangle tool in animatte... its a major problem for me as I use the mattes all the time for selective grading and graffix etc. Strange that it effects Region Stabilize and not the tracker in Blend 3D...same effect really

    m

    Imac 5k 4GHz I7 16GB ram 10.12.6 MC8.9.1 [view my complete system specs]
  • Thu, Sep 7 2017 7:08 PM In reply to

    Re: Animatte Problems

    I'm having the same issues.  It happens to me with all the Animatte tools.  Rect, Poly, Oval, Curve, etc.  I'm in Avid MC 8.9.1

  • Fri, Sep 22 2017 5:36 AM In reply to

    Re: Animatte Problems

    I'm having all kinds of issues with my antimatte tool.  did you guys find anything?

  • Fri, Sep 22 2017 8:21 PM In reply to

    • Elibeckg
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Jun 19 2017
    • Posts 4
    • Points 20

    Re: Animatte Problems

    I'm having the same issue. Would love to know when this is resolved. Thanks!

  • Sat, Sep 23 2017 11:12 PM In reply to

    • Aurora TV
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Oct 30 2007
    • Huntington, NY
    • Posts 21
    • Points 270

    Re: Animatte Problems

    Whew! I thought I was alone on this, but obviously not. Animatte has gone to the dogs quickly. It used to be rock solid, but now, I have the Key In/Key Out modes reverse on me in mid-build; deleting keyframes becomes deleting points instead; the outline or handles disappear(s), making it very hard to be precise. What happened to this tool that was once a workhorse??? Please address this before I have to hear some punk telling me how easy he does it in Premiere Pro...

    Avid MC 8.8 / HP Z800 Workstation / Windows 7 Professional 64 / AJA Kona LHi [view my complete system specs]
  • Mon, Dec 11 2017 2:12 AM In reply to

    • dan83
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, May 6 2013
    • Posts 18
    • Points 220

    Re: Animatte Problems

    Hi All,

     

    Having a similar problem here in 8.7.2 but only on my editors system.

     

    Whenever he enters the animatte effect the V2 layer disappears and he can only view the bottom layer so cannot draw an animatte.

     

    The strange thing is that this has worked for him previously and he was able to succesfully draw an animatte.  However, when I go to edit the effects he previously drew, the footage goes negative (and green) and won't allow me to change.

     

    Did anyone find a solution?

     

    Many Thanks,

    Hardware Spec: Model Name: Mac Pro Model Identifier: MacPro6,1 Processor Name: 6-Core Intel Xeon E5 Processor Speed: 3.5 GHz Number of Processors... [view my complete system specs]
  • Wed, Jun 6 2018 10:42 PM In reply to

    • editoris
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Aug 13 2010
    • Posts 17
    • Points 235

    Re: Animatte Problems

    I have encountered other issues recently with the Animatte tool.

    When adjusting the curves or position of the line, the line sometimes disapears.  This also happenes when adjusting the curves in the mask making it near impossible to make fine adjustments.

    looking forward to the fix on this!!

    A suggeation-

       Can you make it so you can change colors of the mask lines? To differentiate between multiple masks.

     

    Thanks Marianna

    SomeDudeWithAnAvid

     

    CHEERS

  • Wed, Jun 6 2018 10:51 PM In reply to

    • Elibeckg
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Jun 19 2017
    • Posts 4
    • Points 20

    Re: Animatte Problems

    Not sure which version of avid you're on but they might have fixed this bug.

    I remember a quick fix to the dissapearing line was to open up your color info window in tools and close it. Not sure who discovered that or how but it worked for me to bring back the matte lines.

    Also, I completely agree with you about changing matte line colors. Would be very helpful.

  • Fri, Jun 8 2018 3:49 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,893
    • Points 214,140
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Animatte Problems

    editoris:

    I have encountered other issues recently with the Animatte tool.

    When adjusting the curves or position of the line, the line sometimes disapears.  This also happenes when adjusting the curves in the mask making it near impossible to make fine adjustments.

    looking forward to the fix on this!!

    A suggeation-

       Can you make it so you can change colors of the mask lines? To differentiate between multiple masks.

     

    Thanks Marianna

    SomeDudeWithAnAvid

    CHEERS

    What version?   This was fixed I beloieve in 2018.x

    Marianna

     

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

Page 1 of 1 (13 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller