Latest post Fri, Jan 13 2017 7:28 PM by denniscasey. 1 replies.
Page 1 of 1 (2 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Fri, Jan 13 2017 1:43 AM

    • denniscasey
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • St. Paul, Minnesota
    • Posts 665
    • Points 8,475

    Problem with Monitor Display: Could MC Setting be my problem?

    Trying to troubleshoot monitor display problem and wondering if my MC8.6 settings could be part of problem.

    Previoiusly running MC7, PC, WIN 7 pro 64 bit connected via DVI-D to Samsung P2770HD 27 inch TV/monitor combination and Avid displayed great (good resolution at 1920X1080 setting).  Now hooked up Z Book15, win7 pro 64 bit, Nvidia K2100M to same monitor (used HP adapter allowing display port to output HDMI 1.4 port of monitor). 

    Installed MC8.6 using "factory" settings. When connected via HDMI cable home screen display is "fuzzy" (resolution set to 1920X1080) but MC8.6 looks horrible like white/black are reversed on text and poor resolution. Then tried VGA output connection to VGA on monitor and home screen picture looks like expected for VGA output and MC8.6 display usable as expected from VGA output (info text for MC--bin id, menu items, etc looks "normal" in MC).

    I am troubleshooting HDMI problem with hardware I can change out (HDMI cables, etc but don't have spare display port/HDMI adapter or spare video card)  but reagrding particularly bad display of MC8.6 I wonder if there could be some setting in MC8.6 that I got wrong to display such a bad MC picture as mentioned above??

    I installed the Nvidia driver that came loaded with MC8.6 download (362.13). Thoughts/suggestions appreciated, Dennis

     

    MC6.5.2 SYSTEM: Asus P6X58D Premium; Intel i7-930 2.8 Ghz; PNY FX1800 GPU;500 GB RAID 1 System Drives; 1 TB RAID 0 Media Drives; 12 GB triple channel RAM;... [view my complete system specs]
  • Fri, Jan 13 2017 7:28 PM In reply to

    • denniscasey
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • St. Paul, Minnesota
    • Posts 665
    • Points 8,475

    Re: Problem with Monitor Display: Could MC Setting be my problem?

    By the way, I do not think my problem is related to Avid driver I installed, I just mentioned driver I had installed as part of information. I was just asking if there could be some "setting" I might have inadvertently set in MC to cause it to display in a way that looks different from other programs displayed. All programs are not as sharp as they should be with HDMI connection, MC just is unique in that text seems to have reversed white/black.

    Although just asking this forum for thoughts on MC settings, overall what I am trying to do is eliminate things in the "display chain" that could be cause of my problem. My "display chain" is HP Z Book 15 output from Nvidia card through ZBook display port through HP "display port to HDMI" adapter through HDMI 1.4 cable into Samsung P2770HD monitor. Samsung tech assures me the monitor should work fine with HDMI so my problem could be wrong driver for monitor (working on that); HDMI cable (tried several different ones); HP adapter (don't have another one to try); HP Z Book display port; Nvidia card.  Currently my thoughts are problem lies with HP adapter, ZBook display port; Nvidia card; or possibly Samsung P2770D driver.  Z book has onboard Intel graphics also but I think I need to mess around with BIOS to make it default graphics card which I am nervous to do, but it would give me another graphics card to see if Nvidia card is problem.

    MC6.5.2 SYSTEM: Asus P6X58D Premium; Intel i7-930 2.8 Ghz; PNY FX1800 GPU;500 GB RAID 1 System Drives; 1 TB RAID 0 Media Drives; 12 GB triple channel RAM;... [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (2 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller