Latest post Thu, Aug 20 2015 4:37 PM by maxvideo. 5 replies.
Page 1 of 1 (6 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Wed, Aug 19 2015 7:11 PM

    • hagi
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Posts 317
    • Points 4,245

    Z800 and new Invidia FX5800 installed, beep 6 times, no power up

    I have Z800 workstation that had invidia 4000 in it. I was recently experiencing shutdowns(beeps 6 times and screen goes off) anytime I try to do a render or do a video mixdown. So I just bought invidia FX5800 and tried to replace it, but now the computer would not power up. When you press the power bottom it beeps 6 times and nothing happens.

    So my question is, is there anything I should do before installing this new card (FX5800), is my power supply not adequate for this new card or is the card(new) one defective? I need pointers?

    Thanks

    HP Z800 2.9Ghz(2x) 12GB Ram, Nvidia Quadro FX5800, Camera - HMC150 Media Composer 8.6 [view my complete system specs]
  • Wed, Aug 19 2015 8:17 PM In reply to

    • Pheral
    • Top 100 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Sylva, NC USA
    • Posts 966
    • Points 12,235

    Re: Z800 and new Invidia FX5800 installed, beep 6 times, no power up

    Six beeps is definately GFX-related for the z800.

    hagi:
    I was recently experiencing shutdowns(beeps 6 times and screen goes off)

    If it was behaving this way with the old card and does the same with the new card, I'd guess the card is not the issue.  Do you have the auxiliary power connected to the graphics card?  if so, I think this might be an issue with the power supply.

    hagi:
    ..but now the computer would not power up.

    Or there may be an issue with the motherboard itself.

    Media Composer v8.9.2 | Windows 10 Professional 64-Bit | Supermicro X10DAi | Intel Xeon E5-2620 v4 Broadwell (x2) | Noctua NH-D9DX i4 (x2) | PNY GeForce... [view my complete system specs]
  • Thu, Aug 20 2015 10:38 AM In reply to

    • hagi
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Posts 317
    • Points 4,245

    Re: Z800 and new Invidia FX5800 installed, beep 6 times, no power up

    Thanks for the reply, there is a 6 pin and also 8 pin on the card, but not sure if both needs to be plugged in. My FX 4000 had only a 6 pin(brown, black and yellow - the actual pins are only 5 because the yellow is paired together)

    I need someone with z800 and fx5800 to verify the power wires including the wire colors that is required to be connected to the fx 5800

    Thanks

    HP Z800 2.9Ghz(2x) 12GB Ram, Nvidia Quadro FX5800, Camera - HMC150 Media Composer 8.6 [view my complete system specs]
  • Thu, Aug 20 2015 11:48 AM In reply to

    • DStone
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Massachusetts
    • Posts 3,527
    • Points 45,365
    • Moderator: Media Composer Getting Started

    Re: Z800 and new Invidia FX5800 installed, beep 6 times, no power up

    There are a couple of different board layouts for the FX5800, depending on the card model and manufacturer. You need to go to the manuacturer website (not NVidia) and get their installation manual. If you have the SDI version of the FX5800 then it probably needs two auxillary power connectors.

    The connectors are all pretty standard, so you don't need to worry about wire colors. The 6-pin connector with 2 yellows is normal.

     

    DIY quad core I7-4790K, 32Gb, NVidia GTX 970 4GB, Win 10 Pro, MC(generally the latest or the one just before), MC 7.x [view my complete system specs]

    Dave S.

  • Thu, Aug 20 2015 11:54 AM In reply to

    Re: Z800 and new Invidia FX5800 installed, beep 6 times, no power up

    My Z800 used to have a Quadro 4000 card and an GFX780 card. teh 4000 card needed the additional 6 pin connector and the 780 card an additional 6 pin plus anoth 4 pin I think. We had to make up and pslice in cables to make it work.

    I'd assume all connections on the card need a connector in them.

    ACI Moderator. I'm not employed by Avid or work for them. I just do this in my spare time. Normally using the current Media Composer version on My... [view my complete system specs]

     

    Broadcast & Post Production Consultant / Trainer  VET

     

    T 07581 201248 | E pat@vet.co.uk | W www.vet.co.uk |


    Media Composer V8.2 Review Background Render

    -

    Follow me on Twitter Pat_H_VET

    Filed under:
  • Thu, Aug 20 2015 4:37 PM In reply to

    • maxvideo
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Poland
    • Posts 373
    • Points 4,545

    Re: Z800 and new Invidia FX5800 installed, beep 6 times, no power up

    hagi:
    I have Z800 workstation that had invidia 4000 in it. I was recently experiencing shutdowns(beeps 6 times and screen goes off) anytime I try to do a render or do a video mixdown.

    I had the same problem. If you have an option to replace power supply - try it. It helps in my Z800.

    MC_SY_DNxIO 2018.9 with dongle, BM 10.11.3.0, MC Transport 3.6.1 , W10PRO_64, QT 7.7.9, Boris Red 5.6, BCC 11 Multihost, AAE CS6, HP Z800 workstation ... [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (6 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller