Latest post Thu, May 21 2015 2:39 AM by BarkinMadd. 2 replies.
Page 1 of 1 (3 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Sun, May 10 2015 10:02 PM

    FS7 XAVC AMA: I-frame cool, L-GOP horrible

    Gidday all,

    We are experimenting with XAVC AMA in anticipation of our FS7 finally turning up (any month now!).

    We have now gotten hold of a decent quantity of 25fps 4K footage, some in I-frame, some Long Gop.

    Basically we are having great results with AMA performance to the I-frame material, but dreadful with Long Gop. The latter is incredibly sticky while scrubbing, drops frames constantly and generally makes it look like our computer is WAY underpowered.

    Thing is, our computer isn't at all, and when we monitor subsystems nothing seems to be working especially hard... Quadro 4200, 32GB RAM etc, all quite moderately strolling along. Yet the timeline performance is an absolute dog.

    Its looking to us like this must be a software problem, presumably with the Sony AMA plugin. That seems plausible maybe, given that people have been cutting F5 & F55 I-frame footage for a while now, but the Long GOP is brand new?

    We'd REALLY appreciate any feedback from others to determine if this issue is universal or something bizarre in just our system.

    Thanks guys!

    Tony

     

     

    MC 8.3.1 Windows 7 intel i7 3930k nvidia quadro k4200 32gb ddr corsair ram (4x8gb DIMMs) 128gb Samsung 840 sata3 ssd (system) 4*2tb western digital... [view my complete system specs]
    Filed under: , , , , ,
  • Tue, May 19 2015 9:05 PM In reply to

    Re: FS7 XAVC AMA: I-frame cool, L-GOP horrible

    I had to tweak my cpu no i can play XAVC AMA in both versions what also helps is to deleate the lut aplied by avid and to make changes with other tools like Baselight, or the colorcorrection.

     

     

    Asus X99-A Haswell-e i7 5930 48GB Ram SSD Systemdrive Blackmagic DeckLink Studio 4K Driver 10.4 AMC 8.3.1 [view my complete system specs]
  • Thu, May 21 2015 2:39 AM In reply to

    • BarkinMadd
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Ontario, Canada
    • Posts 4,620
    • Points 60,370

    Re: FS7 XAVC AMA: I-frame cool, L-GOP horrible

    Tony Sutorius:

    We'd REALLY appreciate any feedback from others to determine if this issue is universal or something bizarre in just our system.

    How do you find MP4 QT AMAplayback and scrubbing on your rig? I've found that the XAVC-L is sticky the same way MP4 wrapped in QT AMA is. 

    Camera(s) PXW-X70, HDR-FX1, Hero 6 Black | MC 18.12.1 | QT 7.7.9 | Continuum 2019 | Sapphire 2019 | Mocha Pro 2019 | Titler Pro 6 | Windows 10 Pro x64... [view my complete system specs]

    Steve

    ______________________

    www.nelliedogstudios.com

Page 1 of 1 (3 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller