Latest post Sat, Nov 26 2011 9:16 AM by Henk. 48 replies.
Page 2 of 4 (49 items) < Previous 1 2 3 4 Next >
Sort Posts: Previous Next
  • Sat, Nov 19 2011 9:34 AM In reply to

    Re: Startup problems mc6--please help

    Henk,

    what is your VGA/drivers?

    Desktop
    Corsair RM750X/Asus P8Z68 Deluxe(Gen3)/i7 2600K@4.4/Corsair 32G DDR3/PNY Quadro P2000D(390.77)/Samsung 850 Pro SSD(OS) 256 GB/ 2x2TB WD RE4@RAID 0/LG BH16NS40/W10 Pro 64bit/Media Composer Software 2018.5 with Symphony Option/2xHP 22'' Monitors/M-Audio AV30 Speakers.

     

    Larry as long as I live I will remember you.

     

    3 Heads Digital Films

  • Sat, Nov 19 2011 10:49 AM In reply to

    • Henk
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Netherlands
    • Posts 281
    • Points 3,925

    Re: Startup problems mc6--please help

    NVIDIA 275.85

     

    Recom Powerstation black with Recom Pro Engine M850 Power/ Processor Intel Core i7 920,s1366 2,66Mhz QPI/ Memory = 2 x 3 x 2Gb (total 12Gb)/ 2 HD 750Gb... [view my complete system specs]
  • Sat, Nov 19 2011 11:01 AM In reply to

    • Edsad
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • UK
    • Posts 87
    • Points 1,195

    Re: Startup problems mc6--please help

    Henk

    I have the same problem as you MC6 'not responding' cannot open MC6  - Avid Support are looking into this for me - Perhaps you should send an e-mail to Marrianna as this no doubt will affect other users

    Regards - Ed

    Custom Built OS - Windows 7 Prof - MC 5.5 MC 6 Liquid 7.2 Avid Studio - Asus P6X58D-E Mobo - Intel Core i7-930 Processor - 12GB Corsair DDR3 1600Mhz RAM... [view my complete system specs]

    Custom built - Intel Core 2 Duo E6600 - Asus P5W Deluxe mboard - Radeon X1950XTX Graphics - Kingston 2GB Ram - Audigy 2ZS Sound - 3 x WD 500 GB Sata drives - Windows XP Pro

  • Sat, Nov 19 2011 11:40 AM In reply to

    • Henk
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Netherlands
    • Posts 281
    • Points 3,925

    Re: Startup problems mc6--please help

    After new install W7 it look good now, but now is registration the problem.

    Have mail zend to Marianna

     

    Recom Powerstation black with Recom Pro Engine M850 Power/ Processor Intel Core i7 920,s1366 2,66Mhz QPI/ Memory = 2 x 3 x 2Gb (total 12Gb)/ 2 HD 750Gb... [view my complete system specs]
  • Sat, Nov 19 2011 11:48 AM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 159,315

    Re: Startup problems mc6--please help

    Henk and Ed, I believe that this is an old licensing problem that still isn´t entirely fixed.

    The fact that Henk managed to run MC 6 after a total reinstall ( removing Avid Studio ) and that Ed still have problems ( seems to still have Liquid installed ) ponts towards that

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Sat, Nov 19 2011 12:28 PM In reply to

    Re: Startup problems mc6--please help

    Henk:
    As posted by Marianna:

    We are experiencing issues with the www.avid.com/register site. 

     Issue:   Customers that have recently bought a  copy of Media Composer 5.5 are required to register their new system in order to take advantage of the Protect period where they are eligible to obtain Media Composer 6 at No Charge.  

    FCP to MC crossgrade customers are mostly affected as they have just purchased their MC license through the promotion and many did not yet register.  When attempting to register at www.avid.com/register the site reports an invalid system ID.   

     What To Do:  If any customer posts that they can’t register their new Media Composer 5.5 system, please let them know we are aware of the issue and are working to correct it.  We will honor the MC 6 uprgade if they legitimately bought a new system between 10/15 and 11/15 and are eligible even if registration occurs after the 10/15 – 11/15 Protect window.   Customers impacted will not be able to access the MC 6 software on www.avid.com/protect until this is resolved because they must register their license first.  

     I will update you when this is fixed. 

    Newscutter Nitris DX 9.5.3.5 * Media Composer 5.5.3.6 (At Home on PC running XP Pro) * Symphony 6.5.2.1 (At home on MacBook Pro3,1 running 10.7.2) * Interplay... [view my complete system specs]

    Larry Rubin

    Senior Editor

    The Pentagon Channel

    www.pentagonchannel.mil

  • Sat, Nov 19 2011 12:46 PM In reply to

    • Henk
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Netherlands
    • Posts 281
    • Points 3,925

    Re: Startup problems mc6--please help

    I had mc 5.0.3 , get the upgrade 5.5 , but did not an install, only registerend it.

    Downloaded 6.0 , install problems are in this subject and now I have the register problems.

    Just to make clear that my problems are 6.0 related.

    Recom Powerstation black with Recom Pro Engine M850 Power/ Processor Intel Core i7 920,s1366 2,66Mhz QPI/ Memory = 2 x 3 x 2Gb (total 12Gb)/ 2 HD 750Gb... [view my complete system specs]
  • Sat, Nov 19 2011 12:51 PM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 159,315

    Re: Startup problems mc6--please help

    Henk, licensing and registering are different things, you can edit on it even if it isn´t registered, that register message will dissapear after the third startup I think.

    Just to edit as usual and register when things calms down.

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Sat, Nov 19 2011 2:43 PM In reply to

    • Edsad
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • UK
    • Posts 87
    • Points 1,195

    Re: Startup problems mc6--please help

    Hi Mjoinarn

    I removed Avid Liquid, Avid Studio and anything associated with Avid/Pinnacle on my system and this did not resolve the problem (unless there is anything in the registry that remains associated with Avid/Pinnacle) and as stated, I still expereince MC6 not responding - I have the correct Nividia Fx1800 275.89 installed.

    Ed

    Custom Built OS - Windows 7 Prof - MC 5.5 MC 6 Liquid 7.2 Avid Studio - Asus P6X58D-E Mobo - Intel Core i7-930 Processor - 12GB Corsair DDR3 1600Mhz RAM... [view my complete system specs]

    Custom built - Intel Core 2 Duo E6600 - Asus P5W Deluxe mboard - Radeon X1950XTX Graphics - Kingston 2GB Ram - Audigy 2ZS Sound - 3 x WD 500 GB Sata drives - Windows XP Pro

  • Sat, Nov 19 2011 2:52 PM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 159,315

    Re: Startup problems mc6--please help

    Edsad:

    Hi Mjoinarn

    I removed Avid Liquid, Avid Studio and anything associated with Avid/Pinnacle on my system and this did not resolve the problem (unless there is anything in the registry that remains associated with Avid/Pinnacle)

    Those famous Pixie folders might still be there, even after a total uninstall, do some search into application support

     

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Sun, Nov 20 2011 7:49 AM In reply to

    • Henk
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Netherlands
    • Posts 281
    • Points 3,925

    Re: Startup problems mc6--please help

    mjolnarn:

    Henk, licensing and registering are different things, you can edit on it even if it isn´t registered, that register message will dissapear after the third startup I think.

    Just to edit as usual and register when things calms down.

     

    Tomas,

    When startin up MC a screen is coming with the possiblity to activate :Electronic/Hardware Key and trial Mode, I took the first one and then a screen "Avid Licence Control" is showing with the possibility to Activate MC, when clicking this one, a screen is coming up with the possibility to do it from my computer, connected to the internet/From anothe computer or using a volume license server. I tried the first and second possibility and both refuse to do what they have to do.

    Tried it a lot of times and still the same screen is starting.

    A little frustrating that I can not do my job, will wait 2 days and if it is not fixed then I have to put back a backup on my system with a working MC 5.0.3 so I can do what I have promissed to do this week.

    Thanks all for your help.

    Recom Powerstation black with Recom Pro Engine M850 Power/ Processor Intel Core i7 920,s1366 2,66Mhz QPI/ Memory = 2 x 3 x 2Gb (total 12Gb)/ 2 HD 750Gb... [view my complete system specs]
  • Sun, Nov 20 2011 7:53 AM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 159,315

    Re: Startup problems mc6--please help

    Henk, using a wired internet connection, without starting up Media Composer, try to use only the Avid License tool for the licensing to see if that tool opens up nice.

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Sun, Nov 20 2011 8:06 AM In reply to

    • Henk
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Netherlands
    • Posts 281
    • Points 3,925

    Re: Startup problems mc6--please help

    Tomas,

    Same sreen is showing with same result.

    After that I started it as a trial and then everything is working well, so I can work with it and do a registration later.

    Recom Powerstation black with Recom Pro Engine M850 Power/ Processor Intel Core i7 920,s1366 2,66Mhz QPI/ Memory = 2 x 3 x 2Gb (total 12Gb)/ 2 HD 750Gb... [view my complete system specs]
  • Sun, Nov 20 2011 8:08 AM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 159,315

    Re: Startup problems mc6--please help

    Henk:

    Tomas,

    Same sreen is showing with same result.

    After that I started it as a trial and then everything is working well, so I can work with it and do a registration later.

    Ok, so this is likely an Avid registration error, hopefully they´ll fix it asap

     

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Sun, Nov 20 2011 10:11 AM In reply to

    Re: Startup problems mc6--please help

    Henk:

    This from Marianna:

    We are experiencing issues with the www.avid.com/register site. 

     Issue:   Customers that have recently bought a  copy of Media Composer 5.5 are required to register their new system in order to take advantage of the Protect period where they are eligible to obtain Media Composer 6 at No Charge.  

    FCP to MC crossgrade customers are mostly affected as they have just purchased their MC license through the promotion and many did not yet register.  When attempting to register at www.avid.com/register the site reports an invalid system ID.   

    What To Do:  If any customer posts that they can’t register their new Media Composer 5.5 system, please let them know we are aware of the issue and are working to correct it.  We will honor the MC 6 uprgade if they legitimately bought a new system between 10/15 and 11/15 and are eligible even if registration occurs after the 10/15 – 11/15 Protect window.   Customers impacted will not be able to access the MC 6 software on www.avid.com/protect until this is resolved because they must register their license first.  

    I will update you when this is fixed. 

    Also, see this:

    Avid License Control Does Not Accept New Activation IDs

    Some Mac customers upgrading to Media Composer 6 or Symphony 6 have reported that the Avid License Control (ALC) window that opens when you choose to activate electronically does not accept the new 16-character Activation ID. Instead, the fields require a 25 character code.

    The issue does not affect all customers.  So far it has only been reported by customers who are upgrading from v5.x to v6.0 on the Mac. However, not all Mac upgrade customers have been affected.

    Root Cause: The problem is that the old version of ALC which was used to activate ScriptSync and PhraseFind in v5 editors is being invoked for an unknown reason.

    Resolution: The RemoveOldALC utility will remove the old ALC bits causing the problem. The old ALC plug-in will be removed in future releases.

    Workaround: Customers can work around the issue by taking the following steps:

    1. Download the RemoveOldALC utility
    2. Unzip the download and run the RemoveOldALC utility
    3. If the old ALC needs to be removed, the tool will remove it and display the message "Old AvidLicenseControl.app removal complete"
    4. If there is no action needed, the tool will display "Old AvidLicenseControl.app removal not required"
    5. Re-launch Symphony 6 or Media Composer 6. You will be presented with the correct Avid License Control window when you activate that will accept the 16 character Activation ID.

     

    Knowledgebase Article: http://avid.force.com/pkb/LegacySearch?DocId=426831

     

    Newscutter Nitris DX 9.5.3.5 * Media Composer 5.5.3.6 (At Home on PC running XP Pro) * Symphony 6.5.2.1 (At home on MacBook Pro3,1 running 10.7.2) * Interplay... [view my complete system specs]

    Larry Rubin

    Senior Editor

    The Pentagon Channel

    www.pentagonchannel.mil

Page 2 of 4 (49 items) < Previous 1 2 3 4 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller