Latest post Wed, Sep 21 2011 10:35 AM by mjolnarn. 8 replies.
Page 1 of 1 (9 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Tue, Sep 20 2011 1:22 PM

    Problems exporting!

    Hi there,

    I'm having problems exporting my video. I've mixed down the video and audio tracks and then selected the sequence in the bin to export but once I've saved it etc. the video plays without sound. I've made sure audio and video are selected in the options area when saving.

    Can anybody help? I'm a bit puzzled as to why the audio plays in the avid, but not in the export.

    Thanks,

    Lois

    Filed under: , ,
  • Tue, Sep 20 2011 2:59 PM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 159,335

    Re: Problems exporting!

    Hi Lois, to what and how are you exporting ?

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Tue, Sep 20 2011 3:33 PM In reply to

    Re: Problems exporting!

     

    I'm exporting the video to the desktop. I've tried the AVI format and Quicktime Movie - neither of which have provided the sound. I've also tried to export the video to My Documents. I want to (eventually) upload it to Youtube.

    Thanks,

    Lois.

  • Tue, Sep 20 2011 3:40 PM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 159,335

    Re: Problems exporting!

    Does it play well, both audio and video, when you play your project.

    In the export dialog, make sure that " export only marked tracks " is unselected in case you have forgot to mark your audiotracks

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Tue, Sep 20 2011 3:50 PM In reply to

    Re: Problems exporting!

    Yes, it does which I find bizarre.

    I had marked the tracks in and out, but I'll try and export it with that option deselected now and let you know how I get on!

    Lois.

  • Tue, Sep 20 2011 4:33 PM In reply to

    Re: Problems exporting!

    Hi,

    I've tried exporting it with the mark option deselected - still the same problem!

    Any more suggestions?

    Thankyou,

    Lois

  • Tue, Sep 20 2011 4:37 PM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 159,335

    Re: Problems exporting!

    Hi Lois, not the between markers option, below that one there is an option for exporting only selected tracks, is that one also unchecked ?

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Wed, Sep 21 2011 9:39 AM In reply to

    Re: Problems exporting!

     

    Hi mjolnarn!

    Thankyou so much for your help! I unchecked the option for exporting only selected tracks and it worked.

    Once again, a big thanks!

    Lois

  • Wed, Sep 21 2011 10:35 AM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 159,335

    Re: Problems exporting!

    Very good that this fixed things for you Lois, been there - done that ...

    This is actually a very handy feature if you have lots of tracks and wants to separate your exports to only continue some of those tracks.

    Happy editing and studying

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

Page 1 of 1 (9 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller